Szabó Balázs Band- mindenük a zene


2011-09-11 08:02:02  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Szabó Balázs Band- mindenük a zene főképe
Ahol bezárul egy ajtó, ott kinyílik egy másik. Így történt ez Szabó Balázzsal is, és a Suhancos Zenekar feloszlásával megszületett 2009-ben a Szabó Balázs Band, amely Borszombaton fő fellépőként állhatott a színpadra. A hosszú technikai szünet ellenére is rendkívül sokan megvárták az ígéretes muzsikát, és nem csalódtak. Szabó Balázs bandája igazi különlegesség a mai zenei piacon, hiszen egyedi és stílusos zenéjükben a népzenei hangszerek - képviselve a hagyományokat -, az újkor kihívásainak eleget téve az elektro stílussal keverednek könnyűzenei hangszerek kiegészítésével. Mindez összegyúrva egy kavalkád, ám az mégis így ad egész képet az együttesről. Szabó Balázs Bandája olyan zenét játszik, amely magával ragadó, zsigerekig ható, dalszövegeik mindenkihez szólnak és mindenkiről szólnak. A fellépés előtt sikerült pár percre Szabó Balázzsal beszélgetnünk, aki röviden az együttes stílusát csontvelőként jellemezte.
- Minden benne van, amit szeretek, illetve nem minden, sok mindent érint a zenénk, hiszen sok minden történik, amíg megszületik egy dal. Maga a munka, amikor szövegileg és zeneileg is megszületik egy dal és az, hogy milyen azt megosztani másik hat emberrel a próbateremben, és ahhoz ki, mit tesz hozzá az ő saját lelkületéből, néha nagyon nehéz, néha meg nagyon hálás. Nem úgy van, ahogy az emberek gondolják, hogy megszületik egy dal, nagyon sok munka van mögötte - fogalmazott az együttes vezetője.
Szabó Balázs élete a zene, ezt gyerekkora óta tudja és viszi magával mindenhova. A tegnap esti pápai fellépésen nagybőgőn Inoka Győző, basszusgitáron Szegedi Attila, dobon Fekete Dezső, gitáron Rostás Ottó, brácsán Szabó János szolgált és nem utolsó sorban az énekért, a hegedűért, a gitárért és a kavalért Szabó Balázs felelt.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!