Lombard Pápa - Budapest Honvéd 3-1


2011-09-10 18:47:51  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Lombard Pápa - Budapest Honvéd 3-1 főképe
Tíz perc múlva kezdődik a bajnoki találkozó, a két csapat kezdő 11-e:

Lombard Pápa: Szűcs - Nagy, Rodenbücher, Totadze, Présinger – Farkas, Ganugrava, Maric – Puri, Lovrenics, Ferenczi

Budapest Honvéd
: Kemenes – Hajdú, Botis, Debreceni, Hidi – Németh, Zelenka, Tchami, Lovric – Danilo, Délczeg

A kezdőrúgást Vaskó Adrienn végezte el, aki egyenesen a Református templomból érkezett a Perutz Stadionba, a fiatal hölgy ugyanis ma fogadott örök hűséget Mátics Szabolcsnak. A friss házaspárnak sok boldogságot kívánunk!

’1 Alvaro Garcia Miquel sípszavára elkezdődött a mérkőzés, az összecsapásra mintegy 2000 néző kíváncsi.

A kispestiek pápai vendégjátékát a helyszínen tekinti meg Dzsudzsák Balázs válogatott labdarúgó, az Anzsi Mahacskala játékosa.

’6 Délczeg jobb oldalról belőtt labdáját Danilo küldte kapura, a lövésnél Szűcs a helyén volt. A szöglet után Botis középreadását ismét Danilo bólintotta kapura, fejese a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

'11 Lovric szája repedt fel, miután a levegőben ütközött Ferenczivel.

'12 Lovrencsics veszélyeztetett először a hazaiak részéről, lövése a védőkről vándorolt szögletre - Lovric közben egy szép kötéssel visszatért a játéktérre.

A családi szektorban foglal helyet Supka Attila vezetőedző és Lőrincz Emil másodedző, mivel őket a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága egy mérkőzésre eltiltotta a kispadtól.

’28 Tchami húzott el a bal oldalon, középre tett labdáját sikerült szögletre menteni. A sarokrúgást Botis küldte kapura, életerős lövését Szűcs bravúrral hárította – ez eddig a legnagyobb helyzet.

’30 Vezet a Honvéd! Egy vendég szabadrúgás mögé Hajdú Norbert állt, aki 20 méterről kíméletlenül kilőtte a bal felsőt, 0-1.

’38 Újabb óriási lehetőség maradt ki a vendég oldalon, Tchami ment el a jobb oldalon, középretett labdáját Zelenka sarkazta tovább Danilonak, aki jó helyzetből nem sokkal lőtt mellé.

’44 Lovrencics lapos passzára nem érkezett senki a kapu elé, így oda a lehetőség.

’46 Danilo vezette egy az egyben a pápai kapura a labdát, szerencsére az utolsó pillanatban Nagy menteni tudott, a védő a szerelés közben Szűccsel ütközött.

’47 Véget ért az első játékész, egyelőre megérdemelten vezetnek a vendégek.

A félidei 11-es rúgó versenyt Horváth Attila nyerte.

Folytatódik a talákozó, a szünetben egyik mester sem cserélt.

'49 Ferenczi készített le egy labdát Présingernek, a Videotontól érkező védő bal lábas lövését Kemenes szemmel verte.

’59 Egyenlített a Lombard Pápa. Maric tolta el a labdát a kimozduló Kemenes mellett, visszatett labdája pedig nem okozott gondot a szinte a gólvonalon álló Ferenczinek. Ezzel a támadó megszerezte első gólját Lombard mezben 1-1.

’60 Tchami helyett Ivancsics a pályán.

’61 Újabb változtatás a vendégeknél, Horváth Adrián kap lehetőséget Zelenka helyén.

’64 VEZET A LOMBARD! Présinger lőtt laposan a bal oldalról élesen a kapu elé, Ferenczit kereste, a beadásba Botis ért bele szerencsétlenül, a labda Kemenest is megtévesztve védhetetlenül vándorolt a gólvonal mögé 2-1.

’75 Már két gól a hazaiak előnye! Ganugrava szögletét Lovrencsics csúsztatta a rövidbe 3-1.

’79 Maric és Totadze kis híján összeverekszik a pályán, csapattársaik választják szét őket, a szerb játékos azt sérelmezte, hogy Totadze nem jó helyen rúgta ki a labdát, hogy ápolni lehessen, jutalmuk egy-egy sárga. Véber György azonnal le is cseréli Maricot, Quintero folytatja. A vendégek is változtatnak, Németh helyett Sekulic bizonyíthat.

’85 Újabb pápai csere, Purit Horváth Levente váltja.

’90 Lovrencsics is lejön, a hajrára Tóth Gábor áll be.

’91 Hidi lövésénél ismét Szűcs parádézott.

'93 Véget ért a mérkőzés, a vendégek jobban teljesítettek az első játékrészben, de látva a mieink második félidei játékát, Ferencziék megérdemelten tartották itthon a három pontot.

Véber György: Mindkét csapat saját stílusában futballozott, az első 45 percben a Honvéd jobban tette ezt meg, fölénk nőttek, hátrányba is kerültünk. A bekapott gól után teljesen kinyílt a középpályánk, amit a kispestiek szerencsére nem tudtak kihasználni. Fordulás után türelemjátékot kértem a fiúktól, a vezetés megszerzése után uraltuk a játékot, megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Maric hosszú sérülés után jól tért vissza, a Totadzéval történt konfliktusa már a múlté, a két játékos megbeszélte a nézeteltérésüket.

Supka Attila: Ellentétes félidőt láttunk, az első játékrészben nagyszerűen játszottunk, meg tudtuk valósítani, amit elterveztünk, gólt lőttünk és helyzeteink is voltak. A folytatásban érthetetlen módon visszaálltunk, a gyors embereinktől nem voltak meg a beindulásaink, nem koncentráltunk eléggé, nem szereztünk labdát, így a második félidei produkciója alapján megérdemelten nyert a Pápa.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!