Egy kis nép nagy ünnepe


2011-09-10 17:21:15  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Egy kis nép nagy ünnepe főképe
1991. szeptemberében egy kicsiny, hányattatott sorsú nép régi álma vált valóra, amikor megalakult a független Örmény Köztársaság. A Pápai Örmény Kisebbségi Önkormányzat a Pedagógus Művelődési Házban rendezett ma megemlékezést a jubileum alkalmából, melyen részt vett Afenesian Alex, az Országos Örmény Kisebbségi Önkormányzat alelnöke, Unger Tamás, Pápa város alpolgármestere és Erőss Bulcsú önkormányzati képviselő. Az ünneplőket Fehér Zsófia, a PÖKÖ képviselője köszöntötte, majd Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője röviden bemutatta azt az utat, amelyet az örmény nép járt be a köztársaság kikiáltásáig.
- Az örmény nép eredete írásos források hiányában a történelem homályába vész, de az idők folyamán szinte végig a Szovjetunió felbomlásáig nagy birodalmak rabságában élt, ennek ellenére végig megőrizte identitását - mondta a kabinetvezető.
Rádi Róbert szerint, annyi balszerencse közt ez a kis nép büszkén tekint a jövőbe.
- Egyre fejlődő gazdasága, kapcsolatrendszere, művészei, a földeken dolgozó emberek tovább erősítik elődeik országukba és a kereszténységbe vetett hitét és gazdagítják történelmük dicsőséges lapjait - fogalmazott a kabinetvezető.
Az ünnepi megemlékezés Kapcsándy Klaudia versszavalatával kezdődött és David Yengibarian harmonikaművész, zeneszerző páratlan, örmény népzenei műsorával zárult.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!