Magyar bor mindenkor - megnyílt a Pápai Bornapok 2011.


2011-09-09 22:50:33  | cikk: mo  | 


Magyar bor mindenkor - megnyílt a Pápai Bornapok 2011. főképe
A borászati előadást követően a Pegazus Színház épületétől indult el a fesztiválmenet az Esterházy-kastély udvarára. A résztvevő borrendek – a Badacsonyi Vinum Vulcanum Borlovagrend, a Székesfehérvári Noé-hegyi Szent István Borlovagrend, a Velencei Szent Benedictus Borlovagrend, a Balatonvin Borlovagrend, a Brindisi Szent Lőricz Borlovagrend, a Gróf Vécsei Károly Borlovagrend, a Dabibeve Borlovagrend és a házigazda Somlói Borrend – a Pápai Fúvósok Egyesülete vezetésével vonultak a megnyitó helyszínére.
A ceremóniamester köszöntőjét követően Tálos Tamás, a Magyar Borrendek Országos Szövetségének alelnöke beszédében a magyar bort ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A magyar bornak csodálatos tartalma, értéke van és nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is – fogalmazott Tálos Tamás.
Az alelnök köszöntőjét követően dr. Áldozó Tamás polgármester szólt az egybegyűltekhez.
- Amikor új helyszínen, hosszabb időtávlatra, több borházzal szerveztük meg a bornapokat, sokat vállaltunk, de mégsem kockáztattunk semmit. Hiszen ez a rendezvény egy másik rangos sorozatból, a Somlói Bornapokból nőtte ki magát – fogalmazott a polgármester.
Áldozó Tamás köszönetét fejezte ki mind a korábbi Somlói Bornapok, mind a Pápai Bornapok szervezésében aktívan tevékenykedőknek, Borbély Lajosnak, aki szinte motorja volt a borfesztiválnak, a somlói borászoknak, akik lelkesen kínálták és kínálják ma is boraikat valamint a pápai borfesztiválon most először résztvevő pincészeteknek a részvételért.

A Pápai Bornapok ünnepélyes nyitóceremóniáján a Pegazus Színház művészei biztosították a hangulatot a kiváló magyar borokhoz. A faházakban megjelent a korábban megválasztott, a Fesztivál Bora címet elnyert 2006-os villányi is a Wunderlich pincészet kínálatában, és az ínyencek megkóstolhatták Pápa Város Borát is, amely idén egy 2009-es juhfark lett, a Tornai pincészet kínálatával.    

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!