ESZI Kupa: Idén is a Polgármesteri Hivatal a bajnok


2009-11-21 15:12:48  | cikk:  | fotó: Haraszti Gábor  | 


ESZI Kupa: Idén is a Polgármesteri Hivatal a bajnok főképe
A tavalyi év nagy sikerén felbuzdulva, a Szociális Munka napjához kapcsolódva második alkalommal rendeztek a közszférában dolgozók számára női kézilabdatornát. Ebben az esztendőben is az Erkel Iskola adott otthon a barátságos hangulatú derbiknek, ahol idén is a tavalyi győztes lett a bajnok. A részletekről Oláh Mártát, a Gondozási Központ vezetőjét kérdeztük.

- Idén egyel bővült a résztvevő csapatok száma, ugyanis Homokbödöge elfogadta a meghívásunkat a mai napra, igaz ők versenyen kívül mérettették meg magukat. A fennmaradó három csapat, a tavalyi győztes Polgármesteri Hivatal, a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás és az Egyesített Szociális Intézmény körmérkőzéses rendszerben döntötték el a helyezések sorsát. Nyílván hirdetünk első, második és harmadik helyezettet, de nem a sorrend a legfontosabb. Örömmel tölt el minket, hogy szívvel-lélekkel küzdenek az alakulatok, nagy ambícióval pályára lépő kollektívákat láttunk.

Oláh Márta elmondta, hogy hagyományteremtő céllal hozták létre ezt a kupát, így biztosak lehetünk a jövő évi folytatásban.

Az ESZI Kupa végeredménye:
  1. Polgármesteri Hivatal
  2. Egyesített Szociális Intézmény
  3. Pápai Többcélú Kistérségi Társulás

Haraszti Gábor


Képek:

A Szociális Munka napja

1997. szeptember 25-én, a Nógrád Megyei Közgyűlés soros ülésén Demus Iván tanácsnok, a Szociális Bizottság elnöke javaslatot tett a Szociális Munka Napjának megünneplésére, illetve a szociális és gyermekvédelmi ellátás területén dolgozó szakemberek munkájának méltó elismerése céljából egy új kitüntetés megalapítására. A Szociális Munka Napja azért lett november 12-e, mert a Szociális Munkások Nemzetközi Szervezete 1997. november 12-ére meghirdette a Szociális Akció Nemzetközi Napját, amelynek fő témája a kirekesztés elleni harc volt. A nemzetközi akciónap emlékére, illetve az akciónap tartalma miatt született az a javaslat, hogy ezentúl Magyarországon (legelőször Nógrádban) minden évben november 12-e legyen a Szociális Munka Napja. Ezt követően megindult a szervező munka, amely azt célozta, hogy a kezdeményezés váljon országos mozgalommá, váljon elfogadottá a nap. 1997. november 12-ét követően egyre több megyében, városban, intézményben szerveztek ünnepséget. A megyék, városok díjakat alapítottak a legjobbak elismerésére. A Szociális Munka Napjának legitimációja 2000. augusztus 30-án következett be, amikor is az országos írott sajtóban megjelent a hír, hogy a „szociális területen dolgozók november 12-én, a szociális munka napján kapják meg az ígért egyszeri bérkiegészítést". Az országos sajtóban ekkor jelent meg a november 12-i dátum és a szociális munka napja megnevezés. 2000 novemberében Budapest főváros megrendezte az első Szociális Munka Napját, amelyen az illetékes miniszter kitüntetéseket adott át. 2001-ben szinte valamennyi megyében szerveztek kisebb-nagyobb „ünnepséget” a Szociális Munka Napján. A rendezvény szervezését a Szociális Szakmai Szövetség a szakminisztériummal közösen végzi azóta is, minden évben.
(Forrás: wikipedia.hu)
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!