Jó bor, jó egészség - Elkezdődött a Pápai Bornapok


2011-09-07 20:42:16  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Jó bor, jó egészség - Elkezdődött a Pápai Bornapok főképe
Csalogató, finom illatú ételek, borok, pálinkák és persze jó hangulat várja ma estétől vasárnapig az érdeklődőket az Esterházy-kastély előtt. Az ötnapos rendezvényen 18 pincészet nedűit kóstolhatják az arra járók a város címerével ellátott üvegpoharakból.
Borszerdán a szentendrei Borvirág zenekar szórakoztatta különböző bordalokkal a közönséget Borvirágos kivirradtig címmel. A zenekar jelenleg négy férfi taggal érkezett, akik bőgőn, tamburán, tamburabrácson és harmonikán játszottak.
Dr. Áldozó Tamás polgármester kérdésünkre elmondta, hogy a bornapok időpontját azért tették át szeptember elejére, mert így több pincészet tudott eljönni a rendezvényre. Igaz, hogy most zajlik a Budai várban az ország legnagyobb borfesztiválja, de emellett azért jól megfér a pápai is. Reméli, hogy a közönség tetszését elnyeri az új időpontban, új helyszínen, új, változatos programokkal tarkított esemény.
A Pápai Bornapok 2011 keretein belül gasztronómia különlegességeket, ízletes sajtokat és aszalt gyümölcsöket is kóstolhatnak az ínyencek.
Holnap este svéd dallamok csendülnek fel a bornapok keretében Cecilia Lundberg tolmácsolásában, majd Somos Zoltán és Farkas Edina operett duója, végül a csütörtöki nap zárásaként az Alibi zenekar játszik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!