Kovásznán járt a városi delegáció


2011-09-07 19:38:08  | cikk: mo  | 


Kovásznán járt a városi delegáció  főképe
Szeptember 2-4. között rendezték meg Pápa erdélyi testvértelepülésén, Kovásznán a hagyományos városnapokat, melyre több mint egy évtizede rendszeresen ellátogat a pápai delegáció. Idén sem volt ez másképp, a múlt hétvégét Erdélyben töltötte az önkormányzati képviselőkből és a Polgármesteri Kabinet tagjaiból összeállt városi küldöttség. De nemcsak Pápa kapott meghívást a rendezvényre, hanem Kovászna más magyarországi partnertelepülései is képviseltették magukat a programon. A pápai delegáció mellett gyulai, nagykanizsai és csengeri vendégek is jelen voltak. A szórakoztató programok között szerepelt a Pápai Musical Stúdió fellépése. A művészeti csoport már többször vendégeskedett a településen, és a jövőben is visszavárják őket.
A rendezvény hangsúlyos programja volt egy Erkel Ferenc-szobor felavatása, melyet Gyula városa adományozott Kovásznának, természetesen nem véletlenül, hiszen Erkel Ferenc Gyulán született. A helyi magyarság számára különösen nagy jelentőséggel bírt az esemény – hangsúlyozta beszámolójában dr. Áldozó Tamás polgármester.
A 19. Kovásznai Városnapokon Lőrincz Zsigmond polgármester minden magyarországi testvértelepülés számára egy Kovászna-zászlót adományozott. A zászlónak különös jelentősége van, hiszen a legfőbb döntéshozók csak a közelmúltban bólintottak rá, hogy Kovászna a zászlót hivatalos jelképként használhatja, a lobogón szereplő címer elfogadtatásának küzdelme már közel egy évtizede zajlott. 
A pápai delegáció nem érkezett üres kézzel Kovásznára. A képviselőtestület korábbi döntése értelmében Pápa városa az erdélyi partnertelepülésén működő önkéntes tűzoltóságnak ajándékozott egy lesejtezett, de kitűnő műszaki állapotban lévő, 6,5 köbméter víz befogadására alkalmas vízszállító járművet. A helyiek azért is örültek a vízszállító autónak, mert Kovásznán nincs kiépített tűzi vízhálózat, ezért a vezetékes vízről történő oltás lehetősége igencsak korlátozott – derült ki Áldozó Tamás beszámolójából.
Pápa polgármestere köszönetét fejezte ki a pápai tűzoltóknak azért, hogy ezt a gépjárművet jó műszaki állapotban megőrizték. Az autót egy kisebb egység szállította le Erdélybe, így az ünnepélyes átadáson ők is részt vettek.
A pápai küldöttség felkereste a Boldog Apor Vilmos Gyermekotthont is, melynek lakói részére az előző hetekben összegyűjtött gyermekcipőket és pénzadományt, 122 ezer forintot vittek a pápaiak. Áldozó Tamás elmondta, a pénzösszeg a Lombard FC által a képviselőtestületnek adományozott, hét idényre szóló bérletek árából állt össze. A képviselőtestület úgy döntött, a bérleteket megvásárolják, vagyis azok piaci árát felajánlják a kovásznai gyermekotthonnak. A delegáció felajánlotta azt is, amennyiben a gyermekek számára útlevelet tudnak váltani, Pápa városa szívesen látja őket Magyarországon.     

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!