„A szegfű elhervadt, a narancs rohad.”


2009-11-07 20:42:06  | cikk:  | 


„A szegfű elhervadt, a narancs rohad.” főképe
Ma 13 órától az Emike Kávézóban sajtótájékoztatót tartott a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Szervezete. Novák Előd, a Jobbik MM sajtófőnöke, országos alelnök az országos elnökség nevében bejelentette, hogy Erőss Bulcsút egyhangú szavazattal képviselőjelöltnek választották.

Erőss Bulcsú, a Jobbik MM Pápai szervezetének vezetőségi tagja szerint az idő bizonyította, hogy szükség van ma Magyarországon az 56’-os lelkületre, a radikális eszmékre. A képviselőjelölt tiszta kampányt szeretne folytatni Pápán és a környező településeken.

- 2009. június 7. után világossá vált, hogy bármennyire is nem tetszik a többi pártnak, a politikában megkerülhetetlen erő lettünk. Megkerülhetetlen erő vagyunk azért, mert olyan szavazóbázist képviselünk, melynek véleményét nem lehet likvidálni. Ha bizalmat kapunk az emberektől, minden, a lakosság számára kétes vagy kérdéses döntést meg fogunk vizsgálni. Meg van ehhez a szakmai hátterünk. Helyi szinten, itt Pápán az elmúlt húsz év fideszes munkáját fogjuk felülvizsgálni.

Novák Előd meggyőződése, hogy minden gyarlóságért a politikusok a felelősök.

- Legyen a jelük szegfű vagy narancs, pártállástól függetlenül a számonkérést végre kell hajtani. Ebben azért sem tehetünk különbséget jobb- és baloldal között, mivel a korrupció egyik része jobboldali vezetőségű önkormányzatok alatt valósult meg.

Beszédében kifejtette a sajtófőnök azt is, hogy a politikusbűnözés ellen közel húszpontos javaslattal állt elő a Jobbik programjában, melyből egy példa: az önkormányzati képviselő nem tölthet be más tisztségeket, nem lehetne egyszerre országgyűlési képviselő, mivel nem tudnak teljes körű munkát végezni, az országgyűlési képviselőség teljes embert kíván.

Néhány héttel ezelőtt egy lakossági fórumon elhangzott, hogy a helyi politikusokhoz eljuttattak a Jobbik MM Pápai Szervezetének vezetői egy kérdéssort levélben, melyre egyik oldalról sem kaptak érdemleges választ - tudtuk meg Erőss Bulcsútól, aki kiemelte: dr. Kovács Zoltán polgármester válaszát arra a kérdésükre, hogy mit keresnek városunkban a Romániából idetelepült cigányok?

- Erre azt felelte a polgármester, hogy kérdezzük meg tőlük! Én azt gondolom, hogy ezzel az identitással, hozzáállással nem lehet sokat kezdeni -  majd kommentálta a dolgot: A szegfű elhervadt, a narancs rohad. Mi mindent meg fogunk tenni, hogy tisztán lássanak az emberek.

A hivatalos Jobbik MM programot január 16-án mutatják be a vezetők, de annyit elárultak, hogy három fontos alappillére lesz: a gazdaság, a nemzettudat felelevenítése, és a közbiztonság megerősítése.

Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!