Nem költöztettek Pápára cigány családokat


2011-09-05 18:42:35  | cikk: vb  | 


Ezt mondta a Pápa Városi Televízió híradójának dr. Áldozó Tamás. A városban mostanában elterjedt híresztelésnek nincs semmi alapja. Ez a hír csak egy rosszindulatú pletyka, tette hozzá a város polgármestere. Pápán rendszeresen felmerül az a híresztelés, hogy cigány családokat költöztettek a városba. Ezt a szóbeszédet cáfolta dr. Áldozó Tamás.
-A nyolcvanas évek óta,  amióta szerepet vállaltam a pápai közéletben, ez a hír legalább félévente fel szokott támadni, mindig vannak olyan jól értesültek, akik ezt a butaságot terjesztik. Ennek azonban soha, semmilyen alapja nem volt - fogalmazott a polgármester.
Nem igaz az sem,  hogy a közelmúltban 60 cigány család költözött volna az Igal lakótelepre, illetve a volt szovjet laktanya területére, hangsúlyozta dr. Áldozó Tamás.
-Azt, hogy milyen családok jönnek Pápára és milyen családok költöznek innen el, senki nem tartja nyilván,  ilyen típusú adatokat senki nem is gyűjthet. Természetesen van mobilitás - ha valaki körbenéz az ismerősei körében, talál olyanokat, aki éppen ide akar költözni vagy éppen elköltözőben van. Ez a nem cigány és a cigány családok esetében is megfigyelhető. Egyébként amikor ez a kérdés felmerül, én mindig visszakérdezek, hogy nézzük meg, hova költözött az a 60 vagy 150 család. Hol van annyi üres lakás Pápán, ahová ilyen sok családot be lehetne költöztetni? Ha pedig van, akkor miért nem a mi pápai, egyébként jogos lakásigényt megfogalmazó családjainkat költöztetjük be? Ha nem voltak mégsem üres lakások, akkor kiknek a lakásába költözhettek be, illetve mi lett azok tulajdonával, akiké volt ez a lakás? Tehát aki ilyet felvet és terjeszt, ha egy tíz centivel tovább gondolkodna, maga is beleütközne azokba a falakba, amelyek igazolnák számára, hogy felvetése csak egy rosszindulatú pletyka - fogalmazott dr. Áldozó Tamás.
Bármely népcsoport szervezett telepítése nemzetközi egyezményekbe ütközik, hangsúlyozta a polgármester, aki arra kérte azokat, akik biztos információval rendelkeznek a cigány családok Pápára költöztetésével kapcsolatban, keressék fel őt a Polgármesteri Hivatalban.
-Felajánlom mindenkinek, hogy egy megbeszélt időpontban sétáljunk körbe ott, ahová állítólag cigány családokat költöztettek, és győződjünk meg közösen arról, hogy az állításnak mi a valóságtartalma. Elárulom, hogy nem sok jelentkezésre számítok - mondta Pápa polgármestere.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!