Ma este zárul a strandszezon a Várkertfürdőben


2011-09-04 15:40:24  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Ma este zárul a strandszezon a Várkertfürdőben főképe
Ma 14 óráig több mint 1700 vendéget regisztráltak a Várkertfürdőben. A nyarat idéző forróság tömegeket csalt ki a fürdőbe és tán sokan azt is tudják, ez az utolsó nap az idén az igazi strandolásra. Nemcsak azért, mert a Várkertfürdő strandja ma este bezárja kapuit, hanem mert az időjárási előrejelzés keddtől már esőt és lehűlést ígér.
A jó strandszezonhoz két dolog elengedhetetlen: a jó strand és a jó idő – állapítottuk meg Kovács Antallal, a Várkertfürdő vezérigazgatójával, amikor az idei strandszezon eredményeiről beszélgettünk. Nos, a strandra nem lehetett panasz, hiszen ezen a nyáron három új medencével és számos attrakcióval bővült a létesítmény szabadtéri része, az időjárás viszont, mintha megfeledkezett volna arról, hogy az elmúlt három hónapban nyarat jelezett a naptár.
-Júniusban nem kedvezett igazán az időjárás a szabadtéri fürdőzésnek és ez júliusban – mint ahogy mindenki megélhette és megtapasztalhatta – még tovább romlott – idézte fel Kovács Antal az elmúlt hónapokat, hozzátéve – ezt a két hónapot strandszezon, vendégforgalom és bevétel szempontjából legjobb lenne elfelejteni. Augusztust tekintve két fontos tényezőt kell kiemelni, egyrészt megérkezett az igazi jó idő és elkészültek az új strandelemek, amiket a vendégek igénybe vehettek.
Így aztán az augusztus egészen más képet mutat, mint a nyár eleje és ez az éves látogatottságot is pozitív irányba mozdította el.
-Az év első nyolc hónapjában többen keresték fel a fürdőt, mint a tavalyi esztendő hasonló időszakában, ezzel megállt az a tendencia, amit az előző években tapasztaltunk, vagyis, hogy néhány százalékkal mindig csökkent a vendéglétszám. Az augusztus pedig egészen pozitív eredményt hozott: tavaly augusztushoz képest kétszer annyi vendég látogatott hozzánk. Ez köszönhető természetesen az időjárásnak, de legalább annyira az új srandelemeknek –összegezte a vezérigazgató. Ez számokban azt jelenti, hogy a tavalyi huszonötezres vendéglétszámhoz képest idén augusztusban ötvenezer vendéget regisztráltak a létesítményben, ez pedig több milliós bevétel növekedést eredményezett a tavalyihoz képest.
A strand új medencéi és csúszdái nagy sikert arattak a látogatók körében, és igazolódni látszik, hogy minden korosztály esetében eltalálták, mi az, ami eddig hiányzott a Várkertfürdőben. A kisgyermekeket fogadó nagy tappancs medence, a fiatalok és idősebbek kedvencévé vált csúszdakomplexum és a sportolni, pihenni vágyókat egyaránt kiszolgáló nagy strandmedence megépítése jó döntésnek bizonyult. Az, hogy az új elemek a strandszezon idején készültek nem okozott problémát a vendégeknek, annál nagyobb felelősséget jelentettek viszont a létesítmény üzemeltetőinek.
-Nagy feladatot jelentett a fürdő teljes üzemeltetése mellett az építkezést is koordinálni és levezényelni, de úgy tapasztaltuk, hogy a vendégeket nem zavarták a munkálatok. A látogatók részéről panasz egyáltalán nem érkezett, sőt azok a vendégek, akik a beruházás kapcsán megszólítottak bennünket, örömüket fejezték ki és jóleső várakozással figyelték az építkezést – mesélte tapasztalataikat Kovács Antal.
A Várkertfürdő látogatóinak aránya egyébként az idei évben sem változott. A helyi vendégek csupán a teljes vendéglétszám harminc százalékát tették ki, s nagyobb részben más településekről érkeztek a látogatók. Jellemzően Veszprémből, Győrből illetve ezek környékéről, valamint a Pápa környéki településekről, kisebb számban pedig az ország teljes területéről. A külföldi vendégsereg egy részét a kemping lakói tették ki, de nagy volt azoknak a külföldi látogatóknak a száma is, akik nem a szomszédos kemping vendégei voltak.
Érdekes, ellentmondásos ugyanakkor sok tekintetben gazdag és mozgalmas szezont tudhat maga mögött a Várkertfürdő – foglalta össze a vezérigazgató és mosolyogva fűzte hozzá – idén még mi is „tanultuk” a megnövekedett fürdő üzemeltetését, a következő szezonban azonban már jelentős vendégforgalom és bevétel növekedést várunk a kibővült létesítménytől.
A strandszezon tehát ma este véget ér, ám a szabadtéri fürdőzést kedvelőket továbbra is várja a termálkert, a Várkertfürdő többi egysége pedig egész éven át nyitva tart.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!