Holnap kezdi XX. tanévét a katolikus iskola


2011-08-31 21:03:37  | cikk: Tóth Tamara  | 


Holnap kezdi XX. tanévét a katolikus iskola főképe
A Szent István Római Katolikus Általános Iskola jubileumi, huszadik tanévnyitó ünnepsége kezdődött ma 16 órakor a hagyományoknak megfelelően a Nagytemplomban. Az ünnepély az elsősök, majd az atyák bevonulásával kezdődött.
A tanévnyitó elején Gombásiné Takáts Gyöngyi igazgató beszélt a kezdetekről és arról, hogyan is indult újra hosszú idő után 1992-ben Pápán a katolikus oktatás. Mint mondta, az eltelt időben bebizonyosodott, szükség van erre az iskolára, amelyben az idei tanévet 406 diák kezdi meg 33 pedagógus kíséretében. Az igazgató beszédében megköszönte az intézmény alapítójának és fenntartójának, a Veszprémi Érsekség képviseletében megjelent dr. Márfi Gyula veszprémi érseknek a támogatást. Gombásiné Takáts Gyöngyi köszöntőjében kihangsúlyozta, az iskola most is nagy hangsúlyt fektet a tudás, a műveltség átadása mellett diákjai személyiségének keresztény szellemű formálására is.
Az ünnepi szentmisén, amelyen dr. Márfi Gyula érsek celebrált, részt vett dr. Mail József apát-plébános, Salgó Ferenc kanonok-plébános és dr. Csernai Balázs atya is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!