Pannon Kupa: Második győzelmét is megszerezte válogatottunk


2009-11-20 21:14:45  | cikk:  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Pannon Kupa: Második győzelmét is megszerezte válogatottunk főképe
Válogatottunk tegnap Tatabányán kétgólos győzelmet aratott Hollandia felett, ma pedig Ukrajna várt a mieinkre. Az első mérkőzés negatívuma, hogy Vincze Melinda kézközépcsontja eltört, neki többhetes kényszerpihenőre kell vonulnia, így nem tarthat társaival a decemberi világbajnokságra. Bokasérülés miatt Kovacsics Anikó számára is idő előtt véget ért a csütörtöki mérkőzés, neki az első diagnózis szerint csak néhány napot kell kihagynia.

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány a mérkőzés előtt elmondta, hogy reméli nem lesz megint hullámzó tanítványai teljesítménye, tegnap ugyanis több alkalommal került kisebb hullámvölgybe csapata. Remek hangulatot teremtettek a kilátogató drukkerek, volt is minek örülni, hiszen villámrajtot vett válogatottunk a mérkőzés elején Tomori és Orbán 2-2, Zácsik és Szucsánszki egy-egy találatának köszönhetően majd’ 6 perc elteltével 6-0 állt az eredményjelzőn a mieink neve mellett. Nem csoda, hogy Tsybulenko mester időt is kért, ő sem ilyen nyitányra számított. A kis szünet megtette hatását és a sárga mezesek folyamatosan alakították ki a helyzeteket, persze a mieink sem tétlenkedtek. A kapuban a Pálingert helyettesítő Herr Orsolya remekül védett, így magabiztosan őriztük előnyünket, 20 perc után 11-7 volt az állás. Az első játékrész hajrájában ismét 6 gól volt a különbség (14-8), ebből az előnyből az első félidőt lezáró sípszóig 5-öt sikerült megőrizni, 15-10-et mutatott az eredményjelző.

A folytatásban Herr helyett Pastrovics folytatta a kapuban, előnyünket sikerül a félidő derekáig tartanunk. 47 percnyi játék után három gólra zárkóztak fel az ukránok, az éledező vendég reményeket Bulath szép góllal hűtötte le, majd Szucsánszki büntetőjével ismét 5 gól volt az előnyünk. Ez a különbség állandósulni látszott, a második félidő 25. percében 27-22 állt a kijelzőn. Pillanatok alatt ismét látótávolságon belülre kerültek az ukránok, két perc alatt egy gólra jöttek fel, Mátéfi Eszternek időt is kellett kérnie. A kisebb fejmosás után sikerült rendezni a sorokat, Herr Orsolya 50 másodperccel a vége előtt hétméterest hárított, aminek köszönhetően maradt a kétgólos előny. Ukrajna még egy időntúli büntetővel kozmetikázta az eredményt, a vége 28-27-es magyar győzelem lett. Magyar gólszerzők: Szucsánszki Zita 7, Tomori Zsuzsanna 6, Bulath Anita 3, Tóth Tímea 3, Zácsik Szandra 2, Bódi Bernadett 2, Orbán Adrienn 2, Vérten Orsolya 1, Balogh Barbara 1, Tóth Katalin 1.

Mátéfi Eszter: Ritmusban, dinamikában, védekezésben és támadásban sokkal jobb mérkőzést játszottunk, mint tegnap. A találkozó eleji hatékony védekezésünk eredményben is megmutatkozott, voltak látványos mozzanataink az összecsapás során. Az összeszokottság és a rutintalanság miatt egy-két alkalommal kisebb hullámvölgybe kerültünk, de elégedettek lehetünk, hiszen egy erős ukrán válogatottat tudtunk legyőzni.

Herr Orsolya: Nagyon jól kezdtünk, sajnálom, hogy így kiengedtük a kezünkből a mérkőzést, pedig nem úgy jöttünk ki a második félidőben, hogy feladjuk, nem tudom mi történt. A Pannon Kupa jó alkalom arra, hogy felkészüljünk a világbajnokságra, megszokjuk a meccsterhelést, remélem a holnapi meccsre tovább javulunk. Többet vártam magamtól, de szerencsére itt a végjátékban a büntető hárításával sikerült kivennem a részemet a győzelemből.

A Pannon Kupa holnap Győrött folytatódik, 12:45 perctől a mieink Lengyelországgal mérik össze tudásukat, előtte 10:30-tól Ukrajna – Hollandia mérkőzést rendeznek.

Haraszti Gábor

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!