Újra indul a néptánc oktatás az Erkelben


2011-08-31 20:20:01  | cikk: Tóth Tamara  | 


Újra indul a néptánc oktatás az Erkelben főképe
Megszépült épület fogadta ma 441 fős diákseregét az Erkel Ferenc Ének- Zenei Általános Iskolában. A nyár folyamán jelentős felújításon esett át az iskola, ugyanis a szokásos tisztítófestés mellett a lépcsőház gyönyörű lambéria burkolatot kapott, valamint kilenc tanteremben volt padlócsiszolás és lakkozás. A felújítás óta eltelt kilenc év indokolttá tette a folyosók és a nagylépcsőház festését is, ami szintén a nyáron készült el, valamint az iskolapszichológus, a rendszergazda és a szabadidő-szervező irodája is megszépült. Az iskola aulájában 61 izguló és csillogó szempár várta az évnyitót, akiket a 2. és a 3.Z rövid, de annál látványosabb műsora után Heizer Zoltánné Kati néni köszöntött biztató szavaival.
Pápa város Képviselőtestülete 2011. július 7-i ülésén döntött arról, hogy Schmidt Dezsőné nyugdíjba vonulását követően Heizer Zoltánné töltse be 2016. július 31-ig a nagy múltú Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Egységes Pedagógia Szakszolgálat vezetői tisztségét. Munkáját Nemes István és Nagy István igazgatóhelyettes fogja segíteni a jövőben.
Az igazgatónő évnyitó beszédében a személyi változások és hasznos technikai információk mellett kitért az idei tanév újdonságára is. A hagyománytisztelő iskolában idén újra indul a városunkban is nagy tradíciót képviselő néptánc oktatás. Müller Zoltán, az elismert és közkedvelt Vadvirág Néptáncegyüttes vezetője órarendszerben és szakkör formájában is tanítani fogja holnaptól a diákoknak a néptáncot, azon hagyományaink egyikét, amelyet még nem veszítettünk el. Szintén újdonság, hogy Müller Zoltán a néptánc mellett barokk táncokat is fog tanítani, a városi hagyományokhoz csatlakozva.
A tanévnyitó a köszöntők és a műsor után az osztálytermekben folytatódott. Becsengettek. Holnap kezdődik a legkisebbek számára a folytonos és kötelességtudó felelősség megtanulása, a mindennapi elkötelezettség rendszeres és kitartó tanulása, a nagyobbak számára pedig mindezek példamutatása és továbbadása az ifjúságnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!