Több mint 200 ezer forint gyűlt össze a lakótelepi napokon


2011-08-31 11:01:37  | cikk: mo  | 


Több mint 200 ezer forint gyűlt össze a lakótelepi napokon főképe
Dr. Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője ma délelőtt adták át a Vajda Lakótelepi Napokon összegyűlt pénzadományt a városrészben működő óvodának és a bölcsődének. A lakótelepi napok idén is igencsak népszerű főzőversenyét minden évben jótékony céllal szervezik meg, ezenkívül jelentős összeg gyűlik össze a rendezvényen eladott süteményekből és zsíros kenyerekből. A Vajda Lakótelepi Napokon ezúttal 226 ezer forint gyűlt össze, melyet a város a szervezésben oroszlánrészt vállaló két intézmény, a Vajda Péter Lakótelepi Óvoda és a Fenyveserdő Bölcsőde számára ajánlott fel.
Dr. Áldozó Tamás elmondta, a korábbi években a pénzadományt megkapta már a Vajda Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány, a Beteg Pápai Gyermekekért Alapítvány és a Daganatos Gyermekekért Alapítvány is, ezért idén úgy döntöttek, legyen az összeg a városrészben működő két intézményé. 
A két intézmény vezetője Becskereki Lászlóné tagóvoda-vezető és Berkes Béláné bölcsődevezető megegyeztek abban, hogy a teljes összegből a Vajda Péter Lakótelepi Óvoda 90 ezer forintot tudhat magáénak, a fennmaradó 136 ezer forintot pedig a bölcsőde költi gyermekjátékokra, hiszen a Fenyveserdő Bölcsőde lényegesen nagyobb részt vállalt a rendezvény szervezésében, lebonyolításában.
A tagóvoda-vezetőtől megtudtuk, az éves játékvásárlásra fordítható összeg 75 ezer forint, a részükre átnyújtott pénzadománnyal tehát dupla akkora összegből gazdálkodhatnak. Berkes Béláné érdeklődésünkre elmondta, a pénzből mindenképpen udvari játékot vásárolnak a gyermekeknek, terveik szerint fából készült, mozdonyos játékra költik az összeget.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!