Ismét multikulturális tábor a tarczysoknak


2011-08-30 16:07:53  | cikk: Babos Petra  | 


Ismét multikulturális tábor a tarczysoknak főképe
Immáron harmadik alkalommal szervezte meg a Tarczy Lajos Általános Iskola hagyományos tanévnyitó multikulturális táborát, amely az idén két helyszínen is (Ugodban és a kéttannyelvű intézményben) zajlik hétfőtől. 
- Az iskolában a hagyományos ovisuli helyett tábort szerveztünk, mivel sok olyan külföldi kisdiák érkezik szeptembertől intézményünkbe, akik csak a nyár folyamán költöztek Pápára. Nekik nem lett volna lehetőségük arra tavasszal, hogy részt vegyenek az ovisulis foglalkozásokon. Ezért úgy gondoltuk, hogy év elején, amikor már mindenki itt van, lehetőséget biztosítunk számukra, hogy megismerkedjenek az iskolával, a tanító nénikkel és az osztálytársakkal is. A 2011-2012-es tanévet 32 elsős kezdi meg csütörtöktől a kéttannyelvűben, Horváth Dóra és Kiss Zsanett tanítók segítségével. Az elsősök az iskolában maradtak a tábor ideje alatt, míg a nagyobbak, tehát a másodiktól nyolcadik osztályig tanuló diákok Ugodba mehettek ki három napra az Árnyas Erdő Vendégházba - mondta Hardi Tünde tagozatvezető.A gyerekeknek igyekeztünk mindkét helyszínen színes programokat biztosítani, természetesen úgy, hogy a kéttannyelvűség megjelenjen. Sem a történelem-és természetismereti kvíz, amely angol nyelven zajlott, sem a kézműves-és sport foglalkozások  nem hiányoztak az ugodi tábori életből. Az elsősök két napos táborban vehettek részt, amikor is minden tantárgyba betekintést nyerhettek játékos formában - tette hozzá Hardi Tünde.
Az iskola tanévnyitó ünnepélyét augusztus 31-én 18 órakor tarja a főépületben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!