Lengyel siker a Pannon Kupa első pápai összecsapásán


2009-11-20 18:21:22  | cikk:  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Lengyel siker a Pannon Kupa első pápai összecsapásán főképe
A 10. női Pannon Kupa második játéknapján a mérkőző csapatok Pápára tették át székhelyüket. Az első pápai derbin 15:45 perctől a mieinktől 27-25-ös vereséget szenvedő Hollandia az utolsó másodpercekben az ukránok ellen pontot mentő Lengyelországgal csapott össze. A kezdés nem hozott különösebb izgalmakat, fej-fej mellett haladt a két csapat (3-3), majd a 10. perctől kezdve folyamatosan húzott el a holland alakulat, 7-3-ra is vezetett Henk Groener együttese. Negyedórányi játék után már 5 találattal is riválisuk előtt jártak a kék mezes hollandok. Az, hogy nem nőtt tovább a különbség, nagyban köszönhető a lengyelek hálóőrének, aki előbb kifogott egy hétméterest, majd két ziccert is hárított. A biztos vezetés tudatában a félidő végére kiengedett az addig magabiztos holland együttes, melynek köszönhetően az ellenfél négy perccel az első félidő vége előtt egy gólra felzárkózott (12-11). Időkérés után azonban magára talált Hollandia válogatottja és gyors támadásaiknak köszönhetően háromgólos előnnyel, 15-12-vel vonultak az öltözőbe.

A lengyelek kezdték jobban a második félidőt, négy perc alatt hármat is berámoltak Van de Wal kapujába, amire nem érkezett válasz a másik oldalról, így 35 percnyi játék után ismét egál volt (15-15). Lois Abbingh büntetőjével vette át ismét a vezetést a holland válogatott, ám a lengyelek megintcsak egalizáltak. Az 50. percben a második fél órában lehetőséget kapó Jurkowska kapus meghálálta az edző bizalmát és nagyszerű védéseinek köszönhetően sikerült megtartani csapata kétgólos előnyét. 5 minutummal a vége előtt még teljesen nyílt volt a küzdelem, mindössze egy találat volt a differencia Lengyelország legjobbjainak javára. A hajrában több pontatlanság is becsúszott mindkét csapatnál, 5 másodperccel a vége előtt Lisewska révén ismét előny volt a lengyeleknél, a jól küzdő ellenfél időntúli szabaddobása pedig kimaradt, így 24-25-ös lengyel győzelem született.

A játéknap második mérkőzésén 18 órától a magyar válogatott Ukrajna ellen igyekszik begyűjteni a két pontot.

Haraszti Gábor

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!