Dr. Hoppál Péter volt a Gondolkodó Kör vendége


2011-08-29 21:01:36  | cikk: Babos Petra  | 


Dr. Hoppál Péter volt a Gondolkodó Kör vendége főképe
A Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör ma esti vendége dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő, egykori pápai diák volt, aki előadásában eddigi életpályájáról beszélt az érdeklődőknek.
Dr. Hoppál Péter 1972-ben született Budapesten. Általános-és középiskolai tanulmányait Pápán végezte.
- Óvodás éveimtől egészen az érettségi befejeztéig éltem Pápán. Édesanyám egyedül nevelt engem, de az adászteveli anyai nagyszüleim is sokat segítettek tanulmányaimban. Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában kezdtem tanulmányaimat zenei tagozaton, ami rendkívül meghatározó volt számomra, hiszen az ottani énekkari kultúra nagyon magas színvonalon zajlott Pápán. Gimnáziumi éveimet a Petőfiben töltöttem, ami szintén felejthetetlen élmény volt, hiszen szenzációs tantestülettel büszkélkedhetett az iskola. Elnyertem az Év Diákja, majd a pápai diákpolgármester-jelöltje is voltam az iskolának. Húsz év múlva aztán országgyűlési képviselő is lettem - mesélte dr. Hoppál Péter.
Az érettségi után Pécsett folytatta egyetemi tanulmányait, először középiskolai zenetanári és karnagyi szakon, majd később 2005-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen közoktatás vezetői képzésen.
Még Pápán középiskolai évei alatt ismerkedett meg feleségével, Erdő Judittal, aki egyben osztálytársa is volt. Azóta már három gyermekkel büszkélkedhetnek.
- 2002-ben aztán nyolc évig a Pécsi Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Óvodája főigazgatója lettem, ahol a nyolc év alatt ötszázról nyolcszáz diákra sikerült felfejleszteni az intézményt, valamint háromról hat tagintézményre bővültünk. Ennek a pályának a végén, iskolabővítő tevékenységért a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Imre Sándor-díjában részesülhettem - mondta az előadó.
A református presbiterként is tevékenykedő dr. Hoppál Péter elmondta, hogy fontos volt számára, hogy amit a pápai tanáraitól tanult, azt átadja a diákoknak is.
A pedagógusi pálya mellett azonban a politika is vonzotta, így 2006-ban Pécs 5. számú önkormányzati választókerületének képviselőjeként, és az Európa Kulturális Fővárosa programot bonyolító Kulturális Bizottság tagjaként kezdte.
- A rendszerváltás ideje alatt voltunk Pápán diákok. Szüleim nem igazán akartak elengedni az akkor nyiladozó fideszes pápai tüntetésekre, de végül nagyapám mellém szegődött, így eljutottam a Kövér Laci-féle fáklyás felvonulásokra. Tőkés László a romániai forradalmat követően öt hét múlva nagyapám házába érkezett Kövi Zsolttal és Somogyi Józseffel együtt egy hatalmas kormányőrségi Mercedes konvojjal. Azóta húsz év eltelt és ő az Európai Parlament alelnöke lett, s így egy politikai családban dolgozunk. Volt tehát indíttatásom - mondta mosolyogva.
2007-től Baranya országgyűlési választókerületének fideszes elnökévé, pécsi kongresszusi küldötté és a párt pécsi csoportjának alelnökévé választották. 2008-tól a pécsi közgyűlés Fidesz-KDNP frakcióvezető-helyettese, a 2010-es országgyűlési választások első fordulójában Baranya megye 1. számú választókerületében egyéni országgyűlési képviselői mandátumot szerzett.  Az Országgyűlés Oktatási, Tudományos és Kutatási Bizottságában, valamint a Nemzeti Összetartozás Bizottságában dolgozik jelenleg is, és az Európa Tanács Magyar Delegációjának is tagja. Ezen kívül az Interparlamentáris Unió Magyar Nemzeti Csoportja Magyar-Kanadai Baráti Tagozatának elnöke, 2010 őszén az önkormányzati választásokon Pécs 4. számú önkormányzati választókerületében ismét önkormányzati képviselővé választották, majd Pécs Város Közgyűlésében a kormányzó Fidesz-KDNP frakció vezetője, illetve az önkormányzat Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke. 2010 decemberében megválasztottak a Fidesz Pécsi Szervezete elnökévé.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!