Erdő mellett jóllakni - a Fenyveserdő bölcsi főzte a legfinomabb bográcsost


2011-08-27 15:24:10  | cikk: mo  | 


Erdő mellett jóllakni - a Fenyveserdő bölcsi főzte a legfinomabb bográcsost főképe
21 nevezett csapat 21 kiváló bográcsos étele készült el a Vajda Péter Lakótelepi Napokon ma délelőtt. A zsűri délben kezdte meg az ételek kóstolását, s persze előtte már megtörtént az előkészületek, a hangulat és a teríték bírálata. Volt, aki dalra fakadt, és volt, aki humorral próbálta megnyerni a szigorú zsűri bizalmát. Orbán László, Gyeginszky Jenőné és Fábián Istvánné nem voltak könnyű helyzetben, a 21 csapat mindegyike kitett magáért. Orbán László kérdésünkre elmondta, örömmel látta, hogy minden csapat igyekezett hagyományos ízeket előállítani és a mesterséges ízesítők, fűszerek helyett, inkább a kerti zöldségeket, zöld fűszereket részesítették előnyben.
A főzőversenyen két különdíjat, vagyis egy-egy tortát lehetett hazavinni. Az édes különdíjat a „Kacor Király” és a tűzoltók csapata tudhatta magáénak. A főzőverseny képzeletbeli dobogójának alsó fokára a Lombard Baráti Kör állhatott, a második helyet a „Gabi néni kocsmája” elnevezésű csapat bérelte ki, a legfinomabb pörköltet pedig az „Erdő mellett jóllakni”, vagyis a Fenyveserdő Bölcsőde csapata főzte.
A lakótelepi napok ma és holnap délután folytatódik. Kis pihenő után 16 órakor Borsits Barbara szórakoztatja a közönséget, majd 17 órától a pápai amatőr művészeti csoportoké lesz a színpad. Este a zenéé és a táncé lesz a főszerep, a Musical Stúdió és Kasza Tibi várja a rajongókat. Holnap délután 5 órakor pedig vidám családi vetélkedőre invitálják a csapatokat.

Képek:

A főzőversenyre nevezett csapatok:

Dr. Áldozó Tamás
Korpics Katalin (Polgármesteri Hivatal)
Fidelitas
„Gabi néni kocsmája”
ESZI I.
ESZI II.
Lombard Baráti Kör
„Tölgyfa csapat”
„Mokka”
„Erdei vadak”
Simon Gábor
„Erdő mellett jóllakni” (Fenyveserdő Bölcsőde)
„Hurrikán Borozó”
„Ulti-Móka”
Karácsony-Margl Melinda
„Kacor Király”
„Avanti”
Jobbik Magyarországért Mozgalom
Polgárőrség
Tűzoltóság
Pápa Városi Tv

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!