Különleges nézőpontok - Horváth Géza fotókiállítása a művelődési központban


2011-08-27 07:54:48  | cikk: mo  | 


Különleges nézőpontok - Horváth Géza fotókiállítása a művelődési központban főképe
A Balett után most újabb önálló, egyetlen témát felölelő kiállítással mutatkozott be alkotásaival Horváth Géza E-MAFOSZ fotóművész. Az alkotó, aki egyben a Pápa Városi Televízió operatőre is, ezúttal tájképeket válogatott össze korábbi és legfrissebb munkáiból.
A Jókai Mór Művelődési Központ minden alkalommal megemlékezik a Magyar Fotográfia Napjáról, melyet augusztus 29-én ünnepelnek országszerte. Horváth Géza fotókiállítását ez alkalomból dr. Hermann István, a Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója nyitotta meg, gitárjátékával közreműködött Orgona László.
Hermann István miután összefoglalta a Magyar Fotográfia Napjának kialakulástörténetét, Horváth Géza önéletrajzából szemezgetett. Az autodidakta fotóművészről kiderült, hogy csaknem három évtizede foglalkozik fotózással. Szenvedélye a portré és a természet. Ebbe a témakörbe pedig kitűnően illeszkedik a tájkép, amely fő vonulata a JMK emeleti előterében nyílt kiállításának.
Horváth Géza a fotóművészekre jellemző módon sokszor hónapokat tölt egy-egy fotó elkészítésével, hiszen a megörökíteni kívánt kompozíció vagy helyszín sokszor nem fedi fel magát oly módon, ahogy ő azt elképzelte. Ezért sokáig csak figyel, olyan részletekre, amelyek mellett mi, hétköznapi emberek szó nélkül elmegyünk. És amikor úgy látja: a színek, a fények és a táj „művészetre alkalmas”, lecsap. Ezt láthatjuk Horváth Géza fotóin, a legalkalmasabb pillanatokat, a legszebb fényjátékokat és a különleges nézőpontokat.
Ahogy Hermann István a megnyitón fogalmazott: „Nézzék meg ezeket a műalkotásokat, ha lesz idejük, jöjjenek el többször, hiszen minden alkalommal egy új csodát fedezhetnek fel. Én már harmadszor látom ezt az összeállítást, de mindig van egy-egy új kép, amit hosszabban, perceken keresztül lehet nézni. Még ha a városunkról, városunkban készültek is, annak olyan arcát, olyan ábrázolását mutatják, amit egy művész átszűrt objektívén keresztül láthatunk.”

A tárlat szeptember 25-ig tekinthető meg a JMK emeleti előterében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!