Mintegy 30 millió forint értékű felújítás a Weöresben


2011-08-26 20:36:43  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Mintegy 30 millió forint értékű felújítás a Weöresben főképe
A Weöres Sándor Általános Iskolában mindig történik valami. Így volt ez nyáron is, hiszen a szünidő alatt a rendszeres tisztasági meszelés mellett mintegy 30 millió forint értékben végeztek felújítási munkákat a szakemberek. A megvalósult beruházásokról Horváth Attila, az iskola igazgatója nyilatkozott portálunknak.
- Tavaly az akadálymentesítéssel elkezdődött a vizesblokkok felújítási folyamata iskolánkban, akkor egy akadálymentes wc-t is sikerült kiépítenünk. Idén nyáron a fent említett vizesblokkok teljes egészében újultak meg, új falak épültek, új nyílászárókat helyeztek el, kicserélték a csöveket, a vezetékeket, mindent újjáépítettek a szakemberek. Intézményünk mindkét szintjén, a fiú és a lány oldalon is új külsőt kaptak az illemhelységek. Emellett az új épületrészben egy teljes vizesblokkot sikerült felújítanunk, csak egy maradt ki a rekonstrukcióból, mert már nem futotta rá keret, de terveink vannak rá, hogy a jövő nyárra különböző összefogásokkal annak a feltételeit is próbáljuk megteremteni - ismertette Horváth Attila a fenntartó támogatásából megvalósult beruházásokat. 
Pápa Város Önkormányzata költségvetésében a Weöres Sándor Általános Iskola számára célfeladatokra, azaz az irodai ablakok cseréjére és egy épületrész tetőszigetelésére biztosított forrást emellett az intézmény a tavalyi évben képződött pénzmaradványát a tornaterem ablakcseréjére, a parketta csiszolására és festésére valamint iskolabútor beszerzésére költötte.
-  Három éve kezdtük el az iskola nyílászáróinak a cseréjét. Az utcafronton az összes tanterem nyílászáróját kicseréltük már, most az irodákon, azaz a tanári szobán, az igazgatóhelyettesi, az igazgatói, a gondnoki és az iskolatitkári szobákon cseréltük ki az ablakokat. Iskolánk egyik épületrészén már évek óta tűzoltási munkákat végeztünk a beázás ellen, idén a költségvetésből támogatást kaptunk a lapos tető szigetelésére, amelyet tegnap adott át a kivitelező. Intézményi forrásból biztosítottuk a tornaterem teljes ablakcseréjét, a parketta karbantartási költségeit illetve egy tanteremnyi iskolabútort is vettünk, amely a jövő héten, kedden fog megérkezni - összegezte a beruházások másik felét az igazgató.
Bár a karbantartási és felújítási munkák még javában folynak az iskola épületében, aggodalomra semmi ok, a tanítás szeptember elsején zökkenőmentesen fog kezdődni - fogalmazott Horváth Attila.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!