A tábornak vége, jöhet az iskola


2011-08-26 20:02:14  | cikk:  | 


A tábornak vége, jöhet az iskola főképe
Fáradtan, csapzottan, de csillogó szemmel ülnek a fiúk a pálya szélén, a padon. Nevetgélnek, kicsit szégyenlősek. Úgy tűnik, egyikük sem szólal meg, a diktafon látványa elnémítja őket. Zalán azonban belevág, mesél arról, milyen volt a tábor,  hogy érezte magát – természetesen jól -, sokat fejlődött, jobban tud dobni és védekezni is. A Tarczy iskola kosártáborában a gyerekek számára az egyik legmeghatározóbb élmény az volt, hogy hosszú szünet után ismét találkozhattak a barátokkal. Áron ugyan dobált kosárra az udvaron a nyáron s Danival is találkozott a Balatonon, de hát az nem ugyanaz, mint a csapat minden tagjával együtt játszani. Csanád a hármasdobó – valamint a ziccerdobóversenyben elért sikert említi a tábori élményei közül, Dani meg azt, hogy sokkal jobban vezeti a labdát, mint az edzőtábor kezdetén. A fiúk a beszélgetés közben szurkolnak a pályán lévőknek, nem foglalkoznak a szomszéd padon ülő lányokkal, akkor sem nagyon, amikor már ők játszanak. A téma inkább az, hogy Dani reggel leesett a lépcsőn, a térdén lévő sérülés ebből a balesetből származik, s nem a tornateremben szerezte. Nagy baj nem történt, a hatodikos diák úgy jön-megy, mintha egy karcolás sem lenne a lábán. A csevegésnek vége, amikor az edző a sípjába fúj. A meccsnek vége, jön a következő összecsapás, előtte azonban csoportkép készül. Attila bácsi szigora sorba rendezi a lányokat és fiúkat, mindenki a fotósra néz – majd egy ici-pici várakozás után villan a vaku, s kész a kép. A fiatal kosarasok a nyári szünet hátralévő idejére elviszik magukkal ennek a hétnek az élményeit-emlékeit, majd néhány nap és kezdődik az iskola, jön a tanulás és a versenyek időszaka. Remélhetőleg sikerekkel, amelyek miatt ugyanúgy csillog majd a gyerekek szeme, mint az edzőtáborban, a pálya szélén, a padon ülve.

(Írásunk elkészítéséhez segítséget nyújtott Békefi Csanád, Cserneczky Zalán, Németh Dániel, Présing Áron és Tőke Norbert. És az edző, Cserneczky Attila.)


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!