Megszűnik a Korvin utcai autóbusz-megálló - kerülőúton közlekednek a buszok szeptembertől


2011-08-25 11:28:19  | cikk: mo  | 


Megszűnik a Korvin utcai autóbusz-megálló - kerülőúton közlekednek a buszok szeptembertől főképe
A Fő tér szeptember elsejei lezárása indokolja, hogy újabb változtatást eszközöljön a Bakony Volán Zrt. egyes buszjáratai vonatkozásában. Redling József a társaság pápai forgalmi üzemének vezetője arról számolt be, hogy a belváros-rehabilitáció újabb útlezárása miatt a Korvin utcán közlekedő helyi járati autóbuszok nem hajthatnak át a Fő téren. Ez azt jelenti, hogy az 5-ös, a 7-es és a 7-9-es számú járatok a Korvin utcáról a Barát utca irányába közlekednek, a Kis térről pedig a Vásár utca illetve a Bástya utca felé folytatják útjukat. A Korvin utcán, az OTP oldalában lévő autóbusz-megállópár megszűnik, helyettük egy megállót létesítenek a Korvin utca Barát utca találkozásának vonalában, az irodagép szaküzlet előtt, így mindkét megálló forgalma erre az egy autóbusz-megállóra fog korlátozódni – tudtuk meg Redling Józseftől. A forgalmi üzemvezető arra kérte a lakosságot, hogy szeptembertől mindezt figyelembe véve tervezzék utazásaikat. A szeptember elsejétől életbe lépő változásokat, a kerülőútvonalakat tartalmazó szórólapok az autóbusz-állomás elővételi jegypénztáraiban hozzáférhetők, ezenkívül a sajtóban is megtalálhatók. 

Redling József érdeklődésünkre elmondta, a korábbi lakossági fórumon, illetve bejelentések alapján felvetődött problémák kiértékelése folyamatban van. Ezen kérdések szeptemberben kerülnek Pápa Város Képviselőtestülete elé, az ügyben döntés az ülésen születhet.     

A forgalmi üzemvezető elmondta azt is, az iskolakezdés kapcsán felülvizsgálták az egyes intézmények autóbuszokkal történő megközelíthetőségét. A korábbiakhoz képest nem romlott a helyzet – fogalmazott Redling József. Természetesen a felmerülő problémákat, az esetleges hiányosságokat ezzel kapcsolatban az utasok fogják megfogalmazni. Folyamatban van egy elérhetőségi táblázat elkészítése, melyet minden oktatási intézmény számára megküldenek, így azok hétfőtől már a gyerekek és szüleik rendelkezésére állhatnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!