Ülésezett a bűnmegelőzési testület


2011-08-23 18:20:27  | cikk: mo  | 


Ülésezett a bűnmegelőzési testület főképe
Megtartotta első ülését Pápa város Bűnmegelőzési és Tanácsadó Testülete. Az új tanácsadó testület elnökét és tagjait a 2011. július 7-i képviselőtestületi ülésen választották meg. A testületben részt vesz a Pápai Rendőrkapitányság, a tűzoltóság, a Közterület-felügyelet, a Polgárőrség, a Vám-és Pénzügyőrség valamint a Gondozási Központ vezetője, illetve a pártok által delegált önkormányzati képviselők (Erőss Bulcsú jobbikos, Grőber Attila szocialista, Bocskay László fideszes képviselő). A Bűnmegelőzési és Tanácsadó Testület legfontosabb feladata, hogy támogassa és megfelelően tájékoztassa a polgármestert a közbiztonság helyzetéről, illetve megtárgyalja a bűnmegelőzéssel kapcsolatos problémákat, lehetőségeket – adott tájékoztatást a testület elnöke, Bocskay László.
Az elnök sürgető problémának nevezte a közterületeken kiépítendő új kamerarendszer megvalósítását. A meglévő városi kamerarendszer ugyanis mind technikailag, mind adminisztrációs szempontból elavult, hiszen a rendőrkapitányság létszáma miatt az akár 24 órás megfigyelésre nincs kapacitás. Jelenleg csak adatrögzítés történik és amennyiben bűncselekményre utaló jeleket tapasztalnak, a felvételeket ki tudják elemezni, de a bűncselekmény elkövetésének időpontjában nem tudnak rajtaütésszerűen cselekedni. Bocskay László elmondta, a városközpont rehabilitációjának koncepciójában szerepel egy új kamerarendszer kiépítése – erről és a város egyéb közterületeinek bekamerázásáról folytattak tárgyalásokat a mai ülésen a résztvevők.
A testület első ülésén szó esett a hulladékgazdálkodási ellenőrzések tapasztalatairól is. Rendszeresen zajlik a magánszemélyek ellenőrzése és mivel a hulladékgazdálkodás szabályainak betartását illetően még mindig sok a probléma, ezért az ellenőrzéseket nemcsak a Polgármesteri Hivatal dolgozói végzik, hanem megkapják a megfelelő segítséget a különböző szakszervek részéről.
A Bűnmegelőzési és Tanácsadó Testület elnöke elmondta, a tömegkatasztrófák, balesetek elkerülése érdekében döntés született arról is, hogy a városi nagyrendezvények előtt az adott rendezvényben résztvevő szervek, intézmények vezetői összehangolják tevékenységüket és a legextrémebb esetekre is felkészülve menekülési terveket dolgoznak ki. Ehhez kapcsolódóan a pápai rendőrkapitány arról tájékoztatott, hogy az első félévben városunkban semmilyen tömegrendezvényekre jellemző baleset, attrocitás nem történt, kiemelte: még a kisebb bűncselekmények pl. zseblopások sem jelentek meg – számolt be a testület mai munkájáról az elnök.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!