90 évesen is aktív - Tóth Gábornét a polgármester köszöntötte


2011-08-23 10:01:38  | cikk: mo  | 


90 évesen is aktív - Tóth Gábornét a polgármester köszöntötte főképe
Tóth Gáborné Ica néni 1921. augusztus 21-én született, vasárnap volt 90 éves. Ez alkalomból köszöntötte őt Pápa város polgármestere ma reggel. Dr. Áldozó Tamás hivatali irodájában fogadta a szellemileg, sőt fizikailag is igencsak aktív hölgyet. Szóba került a fiatalsága, Pápára kerülésének körülményei, a háború és a forradalom eseményei. Tóth Gáborné Ica néni az Őrségből származik, Felsőjánosfáról. 1946-ban, férje révén került Pápára. Ica néni műstoppolást és kivarrást tanult, dolgozott a Perutz-gyár fonodájában, majd a Varrodában. 1975-ben ment nyugdíjba. 
A 90 éves hölgy érdeklődésünkre elmondta, fiatalkorában kézilabdázott és bár sokszor kapott tüdőgyulladást, később az őrségi levegő jót tett egészségének. Tóth Gáborné Ica néni ma már sajnos egyedül él a belvárosban, férje 1995-ben hunyt el.
Ica néni aktívan tölti hétköznapjait, naponta elmegy a boltba, lejár a piacra, a nyári időszakban pedig szívesen főz be s tölti meg éléskamráját befőttekkel. A meglett korú asszony jókedélyű, a hőség kicsit megviseli, de nem panaszkodik. 90 évesen is tervezget, lakását szeretné eladni és elköltözni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!