Rézfúvós muzsika a Ferences templomban


2011-08-21 22:00:46  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Rézfúvós muzsika a Ferences templomban főképe
A Ferences templom az idei évben ismét koncertsorozatot szervezett Dicsérjétek az Urat címmel. A négy alkalomból álló hangversenyen több pápai születésű tehetség is bemutatkozhatott. A koncertsorozat ma este érkezett utolsó állomásához, amikor is három pápai ifjú és két kísérőjük varázsolta el rézfúvós muzsikával a zenebarát közönséget.
- Az öt tagból álló csoportunk a mai alkalomra állt össze első ízben. Lakner Norbert és Baki Szabolcs trombitán, Koppány Péter harsonán, míg Nyerges Péter vadászkürtön és Kiss Tamás tubán játszott az est folyamán - mondta el kérdésünkre Koppány Péter.
Baki Szabolcs jelenleg Bécsben tanul a Zeneakadémián, Lakner Norbert a pápai Bartók Béla Zeneiskola tanára, Nyerges Péter Győrben, míg Kiss Tamás a győri Konzervatóriumban tanul tuba szakon, Koppány Péter pedig a győri Zeneművészeti Főiskolára jár harsona szakra. Az öt fellépő az est folyamán egészen a reneszánsz kortól a XX. századig nyúlt vissza, Handel, Mozart és E. Grieg segítségével.
- Körülbelül 12 éves korom óta érdeklődöm a zene iránt, melyet Kovács Attila tanár úrnak köszönhetek. Jártam a pápai zeneiskolába, majd leérettségiztem, azután felvételt nyertem a győri Konzervatóriumba harsona szakra. Jelenleg a Zeneművészeti Főiskola növendéke vagyok - tette hozzá Koppány Péter.
A koncertre a belépés díjtalan volt, az összegyűlt adományokat a Ferences templom felújítására fordítják majd a szervezők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!