Államalapító Szent Istvánra emlékezett a Jobbik


2011-08-21 08:18:11  | cikk:  | 


Államalapító Szent Istvánra emlékezett a Jobbik főképe
Régi magyar népi hangszeres játék toborozta az emlékezőket a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápa környéki szervezetei, a Hit Pajzsa Nemzeti Egylet és a Pápaiak a Nemzetért Egyesület közös szervezésében megvalósuló, államalapító Szent István tiszteletére szervezett emlékünnepségre tegnap este. A Millenniumi Emlékparkban tartott emlékezésen Csatlós Melinda zeneművész tárogatón játszott hazafias dalokat.
Az alkalmon Orbán Imre, a Jobbik helyi szervezetének elnöke mondott emlékbeszédet, melyben azt hangsúlyozta, az ünnep valódi valódi tartalma nem a sziporkázó tűzijátékokban, nem a Kossuth-és Széchenyi-díjakban, nem a politikusok ünnepi beszédeiben tapintható ki.
- A mai nap egy érzés, amely átível a magyarság történelmének évezredein, egy csöppnyi bizonyosság afelől, hogy igenis létezik Isten, mivégre létezhet még nemzetünk, mivégre élhetünk még annyi vérzivataros évszázad után. A mai nap éppen ezért hálaadás is, a mai nap éppen ezért számvetés is, a mai nap éppen ezért önvizsgálat is. Hálaadás, számvetés, önvizsgálat. Legyen ez a sorrend mind az ember, mind a mozgalom tekintetében – fogalmazott Orbán Imre.
A párt helyi elnöke elmondta, a jövőre vonatkozóan egy céljuk van, a Jobbikot reális váltópárti státuszba kell juttatni. Ennek érdekében a Jobbiknak helyi, megyei és országos szinten, közérthetően, világos célok mentén kell megszólítani a csalódott embereket – tette hozzá Orbán Imre.
- Így fogunk tenni mi is szeptembertől. Újra elkezdjük járni a választókerületeket. Az embereket érintő kérdésekben fogunk fórumokat szervezni és kinyitjuk a kapukat mindenki előtt, aki tiszta szándékkal és tenni akarással kíván felénk közelíteni – foglalta össze a Jobbik helyi elnöke.
A Jobbik által szervezett emlékünnepség a Himnusz, majd a Szózat hangjaival folytatódott. Végül Orbán Imre felszegte a ferences templomban előzőleg megáldott kenyeret, majd elhelyezte az emlékezés koszorúját a Millenniumi Emlékparkban álló Szent István szobor lábánál. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!