OTP Bank Liga: Az éllovas Debrecen érkezik


2011-08-19 18:20:21  | cikk: Haraszti Gábor  | 


OTP Bank Liga: Az éllovas Debrecen érkezik főképe
Kilencedik alkalommal randevúzik a két csapat egymással, az eddig lejátszott nyolc találkozón öt alkalommal a debreceniek örülhettek, három alkalommal pedig döntetlen született, szombaton tehát megszülethet a mieink első sikere a cívisváros ellen. A DVSC-TEVA ezidáig jól szerepel a bajnokságban, Kondás Elemér csapata veretlen, mindössze három gólt kapott. A Lombard múlt héten elszenvedte idei első fiaskóját, Véber György tanítványai előtt itt a remek lehetőség a javításra. Bizakodásra adhat okot, hogy a Véber legénység hazai pályán még veretlen, otthon még pontot sem veszített. Mindkét oldalon sok a hiányzó, a hazaiaknál az észt Sander Puri és Vadims Zulevs mellett nem léphet pályára Tóth Gábor sem, akit egy mérkőzésre tiltottak el, jó hír, hogy Dlusztus András felépült korábbi sérüléséből. A másik oldalon Adamo Coulibalyra eltiltás miatt, Varga József és Vjatseslav Zahovaiko sérülés miatt maródi.
Véber György: Borzasztóan nehéz mérkőzés lesz. Nem csak azért, mert a Loki az ellenfél, hanem mert körülbelül negyven fok lesz, teljesen irreális időpontban kerül sor erre a rangadóra. Úgy érzem, hogy az első és az ötödik találkozóját lehet ennek nevezni. Egyértelműen az a célunk - óvatosan fogalmazva -, hogy ne kapjunk ki. Két vereség nem jönne jól egy jó kezdést követően. Minimálisan tehát az egy pontot meg kell szerezni, de egyébként abszolút győzelemre játszunk. Ha a csapat kijátssza magából azt, amire képes, akkor jelen pillanatban győzelmi esélyekkel lép pályára mindenki ellen. A holnapi kánikula miatt fontos az a tényező, hogy kinél lesz többet a labda. Ebben jók vagyunk, fontos lenne, hogy ez a tulajdonság még jobban kidomborodjon. Emellett várom, hogy a támadószekció megkezdje a góllövést, mert Maricon kívül van olyan két-három játékos, akiktől sok találatot várunk. Mindenféleképpen meg kell őrizni a hazai veretlenségünket.
Kondás Elemér: A Lombard Pápát masszív csapatnak tartom, annak ellenére is, hogy legutóbb kikapott Diósgyőrben. Előtte azonban nyert az Újpest és ikszelt a Paks otthonában, illetve hazai pályán a Siófokot és a Kaposvárt győzte le – nyilatkozta a vendégek mestere a dvsc.hu-nak. Úgy érzem tehát, egy jó ellenféllel lesz dolgunk, otthon különösen veszélyes. Várhatóan ellenünk sem húzódnak vissza, hanem a szokásos bátor támadójátékkal rukkolnak elő, de mint minden meccsen, most is győzelemre készülünk, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ez sikerüljön. Az elmúlt öt meccs eredménye már nem számít, az már elmúlt, most egy újabb mérkőzés következik, amelyen a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtani és elhozni a hátom pontot.

A várható összeállítások:
Lombard: Szűcs - Nagy, Dlusztus, Totadze, Présinger - Farkas, Ganugrava - Lovrencsics, Marič, Quintero – Ferenczi.
DVSC: Novakovics – Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut – Bódi, Ramos, Szakály, Rezes – Kulcsár, S. Nikolic

A forduló további párosításai:
augusztus 19., péntek
ZTE-Vasas

augusztus 20., szombat
Videoton-Pécs
Paks-Győr
KTE-Honvéd
Siófok-Kaposvár

augusztus 21., vasárnap
Újpest-DVTK
FTC-Haladás

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!