Hívők festik a Szent József kápolna párkányzatát


2011-08-17 12:04:53  | cikk: mo  | 


Hívők festik a Szent József kápolna párkányzatát főképe
Társadalmi munkában újul meg a Szent József kápolna párkányzata. A Katolikus Egyházközösség felhívására a hívők ecsetet ragadtak és szabadidejüket nem sajnálva festik a templom tetőszerkezetének fa részeit.
A Szent József kápolnát 2004-ben szentelték fel, az azóta eltelt hét év és az időjárás viszontagságai elöregítették a fa felületeket. Ezért fogtak össze a hívők: az állványzatot Szabadi Mátyás biztosította, az alapanyagokat az egyházközösség finanszírozta, míg a  munka a hívők keze nyomát dicséri. Babos Tibor, aki egyébként szakmáját tekintve festő, elmondta, sok munkával fog járni a felújítás, hiszen megbecsülni is nehéz a felület nagyságát. A párkányzatot és az ún. kiugró kutyaólakat először át kell csiszolni, portalanítani, majd eztán következhet csak a festés. Vélhetően 20 liternél is több lazúrfestéket használnak majd fel a festéshez – fogalmazott Babos Tibor. 
Egyelőre csak hárman kezdték meg a tetőszerkezet párkányainak felújítását, de bíznak benne, hogy a jövőben többen részt vesznek a munkában. A felújítás várhatóan őszig is eltarthat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!