Felbontották az urnákat, a jelöltek ellenőrzése folyamatban van


2011-08-16 15:24:25  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Felbontották az urnákat, a jelöltek ellenőrzése folyamatban van főképe
Tegnap délután 16 órakor hivatalosan is véget ért a jelöltajánlási időszak a településrészi önkormányzati választásokon. Ma délelőtt Kanozsainé dr. Pék Mária, jegyző, miután leellenőrizte, hogy a dobozok sértetlenek, Benkő Krisztina köztisztviselővel közösen felbontotta az ajánlószelvényeket tartalmazó urnákat.
- A felbontást követően az ajánlószelvényeket elsőként formailag kell ellenőrizni, utána pedig a tartalmi ellenőrzésre kerül sor. Ezek alapján megállapítható lesz, hogy kik azok a személyek, akik a szükséges számú ajánlásokat megszerezték az adott településrészen. Ezt követően a választójogosultságot kell leellenőriznünk, hiszen a településrészi önkormányzati képviselővé-válásnak ez az egyik alapfeltétele. Budapestről, a központi hivatalból kérhetjük le az adatokat. Választójogosultsággal minden olyan 18. életévét betöltött állampolgár rendelkezik, aki nem áll büntetőeljárás alatt illetve nem áll a cselekvőképességét korlátozó vagy kizáró gondnokság alatt - mondta Kanozsainé dr. Pék Mária.
A jelöltté váláshoz szükséges ajánlások száma Pápa-Borsosgyőrön 16, Pápa-Kéttornyúlakon 8, Pápa-Tapolcafőn 16. A településrészi önkormányzatok elnökét és tagjait a jelöltekből a képviselőtestület választja meg.
– A jelöltek adatait, amikor már minden információ egészen pontossá válik, a jegyzőnek közzé kell tenni. Ezt követően a képviselők a településrészi önkormányzati testület tagjait a soron következő képviselőtestületi ülésen fogják megválasztani.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!