Színházi percek a Nádor-teremben


2011-08-15 09:42:12  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Színházi percek a Nádor-teremben főképe
A barokk kor hangulatát idézte a tegnap esti színházi előadás az Esterházy-kastély Nádor-termében. Az Örök Barokk című rendezvénysorozat újabb szórakoztató programot kínált a színházbarát közönségnek. Ezúttal a már jól ismert Szó és Kép Színpad mutatta be két kiváló produkcióját, Moliére: A Nők iskolája és Shakespeare: Pyramus és Thisbe című komédiáját. Mindkét darabot a társulat egyik tagja, Csukárdi Sándor rendezte, az előadásban Balogh Adrienn, Rózsás Hajnalka és Janus Norbert is szerepet kapott. 
- Moliére: A Nők iskola tanulságos komédia. A darab idén tavasszal készült el a Vasvári Fesztiválra, s ez körülbelül a hatodik fellépésünk. A szerző 1662-ben mutatta be először vígjátékát a királyi pár előtt a francia udvarban, melytől a pár az „oldalát fogta a kacagástól ”. Társulatunk a vígjátékot öt helyett egy felvonásos komédiában dramatizálta, hangsúlyozva, a darab okító bölcsességét. A másik előadásunk egy igazi reneszánsz komédia, Shakespeare: Szentivánéji álom című vígjátékából egy jelenet, Pyramus és Thisbe. Csoportunknak nagyon szép eredményeket hozott, országos arany-és ezüstminősítést, rendezői díjat és a színészi alakításért járó díjat is - mondta Csukárdi Sándor rendező.
A két felvonásos színházi előadások között Mészárosné Varga Veronika intézményvezető rövid tárlatvezetést tartott az érdeklődők számára.
Az Örök Barokk 2011 programsorozat szeptember 17-én folytatódik, amikor is a Megafon Zenei Egyesület kápráztatja majd el a közönséget.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!