A hazáért virrasztottak


2011-08-15 07:03:03  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A hazáért virrasztottak főképe
Nagyboldogasszony bencés temploma adott otthont a tegnap esti engesztelő virrasztásnak, amelyen a hazáért imádkoztak Nagyboldogasszony ünnepén. Szűz Mária mennybe menetelének ünnepe, augusztus 15., főünnep a Mária ünnepek között. Ősi magyar elnevezése Nagyboldogasszony. Az ünnep a katolikusok számára misehallgatási kötelezettséget jelent.
- Nagyboldogasszony előestéjén gyűltünk össze, hogy együtt imádkozzunk Magyarországért. Ezzel bekapcsolódtunk egy országos imaláncba, amely a budapesti Szent István Bazilikából indult el. Mi, itt Pápán este 20 és 21 óra között imádkoztunk, hogy új reményt találjunk, mialatt a Szent Benedek Kórus játszott csodaszép darabokat - mondta Csernai Balázs káplán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!