Fegyver-és érembörzével indult a Pápai Hősök Napja


2011-08-14 16:06:06  | cikk: mo  | 


Fegyver-és érembörzével indult a Pápai Hősök Napja főképe
120 asztal telt meg ma délelőtt a legkülönfélébb numizmatikai és militária kincsekkel a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában. A Pápai Hősök Napját minden évben fegyver-és érembörze kíséri, melyet a Magyar Éremgyűjtő Egyesület Pápai Csoportja szervez. Az esemény mind a portékájukat kínáló gyűjtők, kereskedők, mind pedig a sorok között kincsek után kutató érdeklődők számára népszerű és sikeres volt. A 11. Fegyver-és Érembörze hagyományosnak mondható, azzal a különbséggel, hogy az idei találkozóra nagyobb számban érkeztek olyan gyűjtők, akik kevésbé a numizmatika, inkább a régi korok, a militária értékeit hozták magukkal. Lóky György, a Magyar Éremgyűjtő Egyesület Pápai Csoportjának vezetője érdeklődésünkre elmondta, nincs olyan tárgy vagy korszak, amelyet különös érdeklődés övezne. A találkozón szinte minden korszak ritkaságai iránt nagy az érdeklődés, az asztalokon az ókortól egészen a Horty-korszakig fellelhetők értéktárgyak. 
A Magyar Éremgyűjtő Egyesület Pápai Csoportja egy kitüntetettel is büszkélkedhet az idei évben. Horváth László 40 éve vezetőségi tagja az egyesületnek, kimagasló közösségi munkája elismeréseként a Széchenyi Ferenc Jutalomérem második fokozatával tüntették ki. Horváth László a több évtizedes gyűjtése révén ma már több mint 8000 db pénzérmével és kb. 1000 db emlékéremmel rendelkezik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!