Helyére került a koronatartó kő


2011-08-11 17:01:01  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Helyére került a koronatartó kő főképe
A Pápai Lokálpatrióta Kör Egyesület idén államalapító Szent István ünnepére és a városi emlékünnepségre különleges eseménnyel készül, az egyesület célkitűzésének eleget téve, adományokból kovácsoltvas koronát állíttat a Korona és a Zárda utca kereszteződésében található körforgalomba. Az előkészületek már több hónapja tartanak, és ma reggel a koronát tartó talpazat, a tardosi vörös márványból készült, közel két tonnás kő is a helyére került. A kő 1 méter 20 centiméterre áll ki a földből, 80 x 60 centiméter a kerülte és nem kis problémát jelentett a szakembereknek a körforgalomba való elhelyezése - tudtuk meg Járóka Attila egyesületi tag és kőfaragótól.   
Az emlékmű talpazatának szabályos elhelyezéséért az egyesület nevében Bánhidi László felelt.  
- A Pápai Lokálpatrióta Kör Egyesület körülbelül egy éve alakult meg és azon gondolkodtunk, hogy mit tehetnénk Pápa városáért, így aztán hosszas vita és előkészítés után abban egyeztünk meg, hogy egy körforgalmat kidíszítünk saját költségen - mondta Bánhidi László. 
A kő tehát a helyén van, a kovácsoltvas korona, amit Csiszár Gyula kovácsmester, az egyesület tagja készített el, - az ünnepség előtt egy nappal - augusztus 19-én kerül végső helyére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!