Pápán is lesz Mária Rádió


2011-08-10 16:04:38  | cikk: mo  | 


Pápán is lesz Mária Rádió főképe
A Mária Rádió (MR) 2011-ben hét új frekvenciát nyert: Ajkán, Veszprémben, Várpalotán már elindult a helyi rádió, Celldömölkön, Sárváron, Mórott és Pápán zajlanak az előkészületek. Ebből a célból érkeztek ma városunkba a MR magyarországi képviselői, köztük Horváth István mocsai plébános, a MR megbízott műsorigazgatója. A MR lelkes csapata Pápán is előkészíti a katolikus rádió megjelenését. A rádió képviselői Salgó Ferenc kanonok plébánossal folytattak tárgyalásokat a helyi sugárzású rádió elindításáról. 

Horváth István kérdésünkre elmondta, a MR az ima rádiója. Az újraevangelizáció fontosságára hívja fel a figyelmet. Célja, hogy közelebb hozza, elvezesse népünket az Úrjézushoz, mind elméletben, mind gyakorlatban – fogalmazott a mb. műsorigazgató. A MR a lelkek megmentéséért jött létre, hogy megtérést hirdessen, újra felkínálva a katolikus hitet a rádión keresztül az embereknek – tudtuk meg a tanácskozáson.

A MR minden nap sugározza műsorát, naponta más-más témákat feldolgozva. A helyi rádióban napi négy óra műsort szerkeszt a stáb adott idősávban. A mb. műsorigazgató elmondta azt is, a műsort igyekeznek tartalmas riportokkal, beszélgetésekkel, imádságokkal megtölteni, a lényeg pedig, hogy mindez a pápai és környékbeli eseményeket felölelve történjen meg.

Horváth István érdeklődésünkre elmondta, a MR elindítása attól is függ, hogy mikorra készül el a műsort kiszolgáló ministúdió. Salgó Ferenc – aki a rádió lelkivezetői felügyeletét látja majd el – hozzátette, a stúdiót várhatóan a Veszprémi úton található, a Plébánia tulajdonában álló épületben rendezik be. A MR feladatait alapvetően önkéntesek látják el, akik ezzel töltik be a keresztény létükből fakadó örömhírt terjesztő kötelezettségüket. A rádió Pápán sem működhet másként, ezért e feladatra olyan önkéntesek jelentkezését várják, akik elegendő időt tudnak minderre fordítani és életvitelüket, magatartásukat tekintve alkalmasak arra, hogy bekapcsolódjanak a munkába. Salgó Ferenc hozzátette, lelki vezetőként az ő feladata az lesz, hogy a MR evangelizációs célkitűzéseinek megfelelve olyan témák, előadások, szentmisék elhangzását szorgalmazza, amelyek összhangban vannak a katolikus egyház tanításaival.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!