Aulával bővül a katolikus iskola


2011-08-10 14:44:45  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Aulával bővül a katolikus iskola főképe
A 2010-2011-es tanév befejeztével megkezdődtek a munkálatok a Szent István Római Katolikus Iskola Fő téri épületében. Az akadálymentesítés és az új aula kialakítása jelenleg is zajlik az intézményben.
- 2007-ben a Török Bálint utcai épületben már megtörtént a teljes akadálymentesítés, a Fő téri intézményben pedig csak az alsó szinten. Az idei nyáron a második ütemhez értünk, vagyis liftet szereltettünk a Fő téri épületbe. A másik nagy munka az új aula kialakítása körülbelül 100 négyzetméteren az udvari oldalon. Mivel műemlék jellegű az épület, ezért több mint két hétig régészeti feltárás is zajlott, amikor is téglából kirakott boltíves szennyvíz csatornahálózatot és kövekből kirakott járdát találtak a szakemberek. A közel 80 millió forintba kerülő felújítás forrásait a Veszprém Megyei Érsekség biztosította az intézmény számára - tájékoztatta hírportálunkat Gombásiné Takács Gyöngyi igazgató.
Az iskolában a nyár folyamán még tisztasági meszelést végeztek el a festők, valamint parkettacsiszolás és lambériázás volt két termemben is.
Az új aulát várhatóan szeptember végén vehetik birtokukba a felső tagozatosok, de a tanítás addig is zavartalan lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!