OTP Bank Liga: Túl a negyedik fordulón


2011-08-07 21:08:55  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Kecskemét-Debrecen (0-1) találkozóval zárult az élvonalbeli labdarúgó bajnokság negyedik köre. Ami a legfontosabb, hogy a Lombard Pápa Lovrencsics góljával otthon tartotta a három pontot – Véber György csapata ezzel a diadallal a negyedik a bajnokságban - és készülhet egy cseppet sem könnynek ígérkező miskolci kirándulásra. Lássuk a többi csapat miként zárta ezt a hétvégét.

ZTE-Honvéd 0-4
A Csank legénység a szezon első három mérkőzését elveszítette, míg a Honvéd az eddigi legtöbb gólt szerezve az élbolyból várhatta a kezdő sípszót. Ahogy arra számítani lehetett, a vendégek irányították a mérkőzést, a 35. percben Délczeg fejesével kerültek előnybe. A ZTE játékából hiányzott a fantázia és a vállalkozó szellem, és hiába cserélt kettőt a szünetben Csank mester, a kispestiek további három találattal terhelték meg Vlaszák kapuját. A ZTE pocsékul kezdte az idei szezont, a kék-fehérek jelenleg a sereghajtók.

Vasas-Haladás 0-0
Szombaton két pont nélkül álló csapat nézett egymással farkasszemet, mindkét gárda szerette volna begyűjteni első győzelmét. A hazaiaknál az elmúlt napok herce-hurcája után Bárányos ott volt a kezdőben, ami mutatja, hogy mekkora jelentősége volt ennek a találkozónak. Sajnos rendkívül gyenge színvonalú meccset láthatott a kilátogató közel 2000 néző, melyen a felek inkább a védekezésre helyezték a hangsúlyt, így egyik háló sem rezdült meg a 90 perc során.

Siófok-Győr 0-1
A Rába-partiak várhatták kedvezőbb előjelekkel a találkozót, a győriek három fordulót követően 100 százalékosan álltak a bajnokságban, míg a Siófok egy győzelmet és egy vereséget számlált a pontvadászatban. A vendégek végül a csereként beállt Rati Aleksidze 26. percben szerzett találatával elhozták Siófokról a három pontot, melynek köszönhetően őrzik előkelő helyüket a tabellán.

Videoton-DVTK 2-0
A címvédő Vidi és az újonc Diósgyőr nyílt sisakos támadófocit mutatott be az első félidőben, Alves a 21. percben értékesítette az előtte kínálkozó lehetőséget, így a fehérváriak vonulhattak előnnyel a szünetre. A folytatásban visszaesett a játék színvonala, az utolsó percben Brachi szépségdíjas szabadrúgás góljával biztosította be a hazaiak győzelmét.

FTC-PMFC 0-1
A Ferencváros az első győzelem reményében fogadja az eddig százszázalékos újonc Pécset. A zöld-fehérek szinte az egész 90 perc során uralták a mérkőzést, több helyzetet is dolgoztak ki, ám hol a kapufa, hol a remek napot kifogó Dibusz jóvoltából maradt érintetlen a vendég kapu. Amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, a 84. percben Nagy Olivér szólója után beköszönt Ranilovic hálójába, és ezzel eldöntötte a három pont sorsát. A Fradi négy mérkőzést követően két szerzett ponttal a tabella 12. helyén szerénykedik.

Újpest-Paks 0-2
A 2011/2012-es bajnokság első újpesti győzelmére illetve első góljának megszerzésére készültek a lilák, Mészöly Géza alakulata a nemzetközi kupaszereplés miatt kissé fáradt Paksot fogadta. A 34. percben Éger kezezése után büntetőhöz jutottak a lila-fehérek, ám Rajczi 11 méterről sem tudta bevenni az ellenfél hálóját, nem úgy mint a paksi védő a 60. percben, amikor értékesítette a tizenegyest. A hajrában újabb büntető borzolta a lila drukkerek idegeit, amivel Vayer biztosította be a paksi győzelmet. Az UTE továbbra is nyeretlen, rúgott gól nélkül áll a pontvadászatban. Egy biztos, Mészöly Géza alatt egyre jobban mozog a kispad!

A bajnokság állása
1. Debreceni VSC 12 pont
2. Pécsi MFC 12
3. Győri ETO 12
4. Lombard Pápa 10
5. Bp. Honvéd 9
6. Paks 7
7. Videoton 6
8. Kecskemét 6
9. DVTK 4
10. Kaposvár 4
11. Siófok 3
12. FTC 2
13. Haladás 1
14. Vasas-Híd SC 1
15. Újpest 0
16. Zalaegerszegi TE 0

A következő fordulóban:
Augusztus 13.
Győri ETO – Vasas
Haladás – ZTE
DVTK – Lombard Pápa
Pécs – Kecskemét
Paks – Siófok
Honvéd – FTC

Augusztus 14.
DVSC – Videoton
Kaposvár - Újpest

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!