Ezúttal Lovrencsics szállította a három pontot


2011-08-06 21:51:53  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Ezúttal Lovrencsics szállította a három pontot főképe
Az OTP Bank Liga negyedik körében a közvetlenül a dobogó mögött álló Lombard Pápa a középmezőnyben tanyázó Kaposvárt fogadta a Perutz Stadionban 2000 néző előtt. A hazaiaknál sérüléséből felépült Nagy Sándor, aki egyből a kezdőben találta magát. A találkozó első lehetősége Maric előtt adódott, Nagy egy szép cselt követően adta be a labdát, a középen érkező Maric irányába, de egy vendég védőben elakadt a labda. A házi góllövőlista vezetőjéhez fűződött a következő lehetőség is, Ferenczi fejelte le neki a labdát, aki 12 méterről lőtt a jobb oldali kapufa mellé, Puri pár perccel később hasonló szituációból talált mellé. A félidő derekán szabadrúgáshoz jutott a Lombard, Ganugrava állt a labda mögé, 25 méteres szabadrúgása Horváth kapuson túljutott, de Bank a gólvonalról menteni tudott. A 41. percben megszerezte a vezetést a Lombard Pápa! Marics balról lövésre vállalkozott amit Horváth kapus csak kiütni tudott. A labdára a jó ütemben érkező Lovrencsics csapott le, aki a kapu közepébe lőtt, megszerezve ezzel első élvonalbeli és pápai találatát 1-0. A második félidő 63. percében Kulcsár húsz méteres szabadrúgása szállt nem sokkal a kapu fölé. A 69.percben Tóthnak köszönhetően maradt az egy gólos előny, Perics beadása után mentett nagyot a berobbanó Grumics elől. A78. percben a remekül teljesítő Lovrencsics beadása után a csereként beállt Quintero lőtt 18 méterről, de Horváth kapus ujjheggyel a kapu fölé tornázta a labdát. A hátralévő időben az eredmény nem módosult, így a Lombard Pápa eddig soha nem látott rajtot véve továbbra is tartja veretlenségét. A mieink augusztus 13-án Diósgyőrbe látogatnak.

Lombard Pápa – Kaposvár 1-0 (1-0) Gsz.: Lovrencsics Perutz Stadion, 2000 néző v.: Radványi (Markus, Marton)

Lombard Pápa: Szűcs L. Présinger, Tóth G., Farkas Á., Nagy S. (Rása, 81.) Totadze, Ganugrava, Lovrencsics, Puri, (Quintero, 67.), Maric, (Varga, 90.), Ferenczi

Kaposvári Rákóczi: Horváth L., Okuka, Bank, Zsók, Gujic, Hegedűs D., Pedro, Pavlovic, (Grumic, 65.), Kulcsár K., Balázs B., (Jawad, 59.), Peric (Alekszejev, 76.)

Véber György: Úgy gondolom, hogy maga a mérkőzés minden igényt kielégített. Jó futball volt, a hiányérzetem az, hogy ezt a mérkőzést "csak" 1-0-ra nyertük meg, talán lehetett volna ez számszakilag magabiztosabb, ha az első félidőben a lehetőségeinkkel jobban sáfárkodunk. A második félidő 70. percétől kezdve tényleg kialakult egy nagyon jó kis éles mérkőzés, megúsztuk gól nélkül, Szűcs Lajosnak volt egy nagy bravúrja, ráadásul kihagytunk két-három 100 százalékos ziccert. Ha ilyen mérkőzést tudunk produkálni és ilyen lehetőségeket tudunk teremteni magunknak, azokat sokkal jobb százalékban kell kihasználni, hiszen a futballban egyetlenegy momentum is dönthet, ebben kell fejlődnünk. Úgy néz ki, ebben a szezonban ezek a mérkőzések egyenlőre jól alakulnak számunkra. Én mind a két csapatnak gratulálok, mert a közönség biztos vagyok benne nagyon jól szórakozott és minden igényt kielégítő futballt látott.

Sisa Tibor: Egy ilyen mérkőzésen el lehet ismerni a vereséget a remekül játszó ellenféllel szemben. A második félidőben megtaláltuk a ritmusunkat, talán a döntetlen is belefért volna, de Szűcs Lajos bravúrja megakadályozta az egyenlítést.

További eredmények:
augusztus 5., péntek
ZTE-Honvéd 0-4
augusztus 6., szombat
Vasas-Haladás 0-0
Siófok-Győri ETO 0-1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!