Egy fekete uszkár lett 2011 legszebb kutyája


2011-08-06 20:56:40  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Egy fekete uszkár lett 2011 legszebb kutyája főképe
Városunk egyik büszkesége, a Várkert adott otthont ma a nívós és szakmai körökben is igencsak elismert rendezvénynek, a 14. CAC Kutyakiállításnak, ahol az egyik legrégebben háziasított állatfajta, az ember leghűségesebb társa, barátja, néha családtagja, s egyben munkatársa volt ma a főszerepben. A program úgy tűnik még az égieknek is kedvére vált, hiszen az elmúlt hetek hideg és esős időjárásával szemben verőfényes napsütés kísérte végig az egész napot.
- A Nemzeti CAC Kutyakiállítás elsősorban a kutyák küllemét bírálja, de eredménye nem csupán egyszerű kutyaszépségversenyét jelenti, hiszen az a tenyésztést jelentősen befolyásolja. A bírók küllem alapján ítélnek, de nem csak a szőrminőség vagy a jó fogazat a fontos, hanem maga az állat csontozata, illetve a csontozati felépítése, izomzata is nagy hangsúlyt kap az értékeléskor - mondta el kérdésünkre Ács Béla főszervező, a MEOE Pápai Szervezetének elnöke.
A megnyitót követően azonnal elkezdődtek a bírálatok, nem ok nélkül, ugyanis 906 kutya regisztrált és mintegy 167 fajta képviseltette magát a szépségversenyen. A fajtagyőztes ebek megmérettetése még délután is folytatódott, mely eseményre még a grófi pár, Esterházy Ferenc és kedvese is ellátogatott. A Best in Show-ban (továbbiakban: BIS) elsőként a fiatal felvezetőket, majd a tenyészpárokat, a tenyészcsoportokat, a „Baby” kölyökkutyákat, a legszebb magyar pásztorkutyákat és a nyolc évesnél öregebb „Veteránokat” díjazta a zsűri. A BIS végén a bírálóbizottság kiválasztotta a legszebb magyar kutyafajtát, a legszebb vadászkutyát és a legszebb pápai kutyát is. Egy évig az ország legszebb magyar kutyafajtája címet egy drótszőrű vizsla viselheti, a legszebb vadászkopó egy Golden retriever lett, és Pápa legszebb kutyájának igazi különlegességet, egy afgán agarat választott a zsűri. A nap végén a tíz fajtacsoportból - juhász és pásztorkutyák, őrző-védő ebek, terrierek, tacskók, spitzek és ősi típusú kutyák, kopók és vérebek, vizslák és szetterek, vízi vadászok, társasági kutyák és agarak - végül a bírák kiválasztották a legszebb kutyát. 2011-ben a Best of Day címet egy középtermetű fekete uszkár nyerte el prágai származású gazdija nagy örömére.
A nemzeti kutyakiállításnak nemzetközi zsűrije volt, hiszen Balázsovics Jánosné, Juhász Istvánné, dr. Szilágyi Judit, Vadócz Béla, dr. Váci Balogh Zsuzsanna, Hartmann György, Gelén Tibor, Radvánszky Katalin, Harsányi Péter és Szabó Sándor mellett a Svájcból érkező Deres Béla is pontozott, valamint a cseh Jan Busta és az orosz Tatjana Tjagunova Deres is emelte az amúgy is kiemelkedő versenybírói asztalt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!