Pénteken rangadó vár a Pápa-Damla KC-ra


2009-11-18 17:43:47  | cikk:  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Pénteken rangadó vár a Pápa-Damla KC-ra főképe
Szeptember 20-án, a Budafok otthonában kezdte meg az idei kosárszezont a pápai csapat, ahol Károly Máté vezérletével 68-77-es idegenbeli siker született. A folytatás azonban már nem volt ennyire rózsás, hiszen a Sárvár és a Nagykanizsa is jobbnak bizonyult a pápai Sportcsarnokban. Tegyük gyorsan hozzá, hogy a sárváriak a Németh-Dokmanovic játékvezetői párosnak köszönhetik a 78-86-os győzelmet, a Kanizsa ellen pedig érezhető volt Bodgán Erik hiánya, no meg az is, hogy a fél csapat gyakorlatilag betegen érkezett a mérkőzésre. A Bonyhád elleni 104-61-es fiaskó várható volt, mivel a bonyhádiak az egyik legerősebb alakulatnak számítanak az idei pontvadászatban. Legutóbb november 6-án idegenben léptek pályára Lázár Krisztiánék, ahol megint emberfölényben játszották végig a hazaiak a négy negyedet, ugyanis a Téczely-Domonkos kettős gondoskodott arról, hogy a kozármislenyiek diadalmaskodjanak. Apró szépséghiba, hogy az előbb említett két fiatalember nem az ellenfél játékosai, hanem a mérkőzés dirigensei voltak. Ráadásul Fortuna sem állt Vajda Józsefék mellé, hiszen az utolsó másodpercekben szerzett triplával nyerték meg a vendéglátók az összecsapást, 81-78-as végeredménnyel. Örömteli hír azonban, hogy hosszú sérülés után visszatért Kollár Balázs, aki két hárompontossal bizonyította, hogy nem felejtett el kosárlabdázni, Károly Máté pedig ismét vezéregyéniség volt, 25 pontjával a mezőny legjobbja lett.

Pénteken folytatódik az elképesztően nehéz széria, ugyanis szomszédvári rangadón a Veszprémhez látogatnak Horváth Rolandék. Vajda mester tisztában van azzal, hogy nem csapata a mérkőzés toronymagas esélyese.

- Ahhoz a Veszprémhez utazunk, akik eddig veretlenek a bajnokságban, az Elite-Basket ellen például 72 százalékos mutatóval dobtak, nyertek is 30 ponttal. Sajnos nálunk Bogdán Erikre szalagszakadása miatt továbbra sem számíthatunk, nem lesz egy könnyű mérkőzés, de mindent el fogunk követni a tisztes helytállás érdekében.

A pápaiak legközelebb hazai pályán november 29-én szerepelnek, vasárnap 18 órától a bombaerős Sopronnal csapnak össze a városi Sportcsarnokban.

Haraszti Gábor

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!