Úszás: Országos Vidék Bajnokság


2011-08-05 17:28:09  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: puse.hu  | 


Úszás: Országos Vidék Bajnokság főképe
Múlt hétvégén Székesfehérváron, a Csitáry G. Emil Uszodában rendezték meg a LX. Országos Vidék Bajnokságot, melyen 44 egyesület közel háromszáz versenyzője vett részt. A Magyar Úszó Szövetség által szervezett legmagasabb szintű verseny célja a Magyar Köztársaság 2011. évi úszóbajnoki címeinek és helyezéseinek eldöntése volt. A versenyen hat sportolóval a Pápai Úszó Sportegyesület is részt vett, ahol bár aranyérem ezúttal nem került a pápaiak nyakába, ám az eredmények így is tovább javultak.
- Az év fő versenyét egy hosszabb felkészülés előzte meg, ahol a gyerekek a nyári szünetben is naponta kétszer edzettek - tájékoztatta honlapunkat Kun-Szabó István, az egyesület elnökségi tagja. Ebben az évben számunkra kedvezőtlen volt a korosztály, mivel úszóinknak egy igen erős mezőnyben nemcsak saját korosztályuk legjobbjaival, hanem az egy évvel idősebbekkel is össze kellett csapniuk. 100 méter mellúszásban Rüll Máté ezüstérmére mindenképpen büszkék vagyunk, de a többi pontszerző helyek megszerzése is igen jónak mondható. A legnagyobb fejlődést Korbély Dominik vitte véghez, aki gyorsúszásban már odaért a közvetlen élmezőny mögé.
A szezon utolsó versenyén a budapesti Delfintalálkozón - melyen a komplett országos élmezőny részt vett - Kun-Szabó Fanni képviselte városunkat. Fanni két negyedik, egy ötödik és két hatodik helyet szerzett, de ami ennél is fontosabb, hogy négy számban is sikerült megjavítania korábbi eredményét.
Az úszók és felkészítőik a kemény versenyek után most kisebb pihenőre vonulnak, az edzések szeptember 5-én folytatódnak.

Eredmények itt és itt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!