Panaszáradat: Nem végleges a menetrend


2011-08-04 21:47:58  | cikk: mo  | 


Panaszáradat: Nem végleges a menetrend főképe
Közel 70 – többnyire tókerti – lakos vett részt a ma esti közmeghallgatáson, melyet e városrész szervezett a megváltozott helyi járati autóbusz-menetrend új közlekedési rendszere miatt. A korábban az önkormányzathoz és a Bakony Volán Zrt.-hez beérkező negatív tapasztalatok a tókerti és Vajda lakótelepi bejelentések közül kerültek ki. Ezért szervezték a mai lakossági fórumot a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében, melyen részt vett dr. Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester, Molnár István, a Városfejlesztési Osztály vezetője, Bebesi István, a Bakony Volán Zrt. vezérigazgatója, Redling József forgalmi üzemvezető, Sersztnyev Tamás forgalmi igazgató, Szabó Gábor személyforgalmi vezető és Baán Éva, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Érdekképviseleti Egyesülete elnöke.

Áldozó Tamás köszöntötte a közmeghallgatás résztvevőit, majd összefoglalta a városi tömegközlekedés sarokpontjait. Elmondta, hogy a helyi járati autóbuszokat ma már egyre kevesebben választják, naponta mintegy 3500-3700 fő közlekedik az autóbuszokon. A város közlekedési szokásai átalakulnak, más-más városrészekre terelődik a hangsúly. A felmérések alapján indokolt volt a helyi autóbusz-menetrend megváltoztatása, amely felháborodást, értetlenséget és számos egyéb érzelmeket váltott ki az utazóközönségből. A polgármester kijelentette, most látszik, hogy a menetrend átalakítása még nem ért véget. Az önkormányzat, mint megrendelő és a Volán-társaság, mint szolgáltató mind azon vannak, hogy a rendszerben rejlő lehetőségeket az igényeknek megfelelően kiaknázzák. Ennek érdekében továbbra is várják az észrevételeket, majd összegyűjtve, összevetve beépítik a rendszerbe.

A közmeghallgatás párbeszéd formájában folytatódott. A megjelentek a városvezetés és a Bakony Volán szakemberei elé tárták az egyes problémákat. A közel két órás fórumon sarokpontok látszottak kialakulni. Meghatározó észrevétel volt a kórházba történő nehézkes eljutás kérdése. Igény mutatkozott a vajdai, illetve tókerti gyári dolgozók részéről a munkábajárás kapcsán. Felmerült a vasúti menetrend és a helyi autóbusz-közlekedés hatékonyabb összehangolása, illetve a helyi járatú autóbuszok egyes vonalainak összehangolása is. További kérdések merültek fel a tanulók iskolába járása tekintetében.
A felmerült igényeket Bebesi István rögzítette. A közmeghallgatás végén elmondta, e sarokpontok mentén újragondolják a menetrendet, a módosításokat várhatóan szeptemberig kidolgozzák. Bebesi István hozzátette azt is, a július 4-ével életbe lépett menetrendet tartalmazó tájékoztató füzetet, a végleges módosítások bevezetésével térítésmentesen kicserélik. Így aki korábban mgvásárolta már a füzetet, az új (végleges) menetrendi tájékoztatóért nem kell fizetnie.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!