Nyári tábor a Máltai Szeretetszolgálatnál


2011-08-04 14:32:01  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Nyári tábor a Máltai Szeretetszolgálatnál főképe
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Pápai Csoportja évek óta nyári tábort szervez a látókörében szereplő gyerekek számára. A szinte egész nyáron tartó, 7 hetes táborban 11 felnőtt - köztük négy fő nem tagja a szolgálat pápai csoportjának - felügyel körülbelül negyven, 6-12 éves korú gyermekre. 
- Táborunk elsődleges célja, hogy olyan családoknak segítsünk, ahol a szülők dolgoznak, és nem tehetik meg, hogy több ezer forintért táboroztassák csemetéjüket, mivel a felügyeletet nem tudják megoldani. Mi ezt a feladatot vállaltuk magunkra minden hétköznap 7 óra 30 perctől 16 óráig. Délelőttönként kézműves foglalkozásokat tartunk az Ifjúsági Centrumban, délután pedig, ha az időjárás is engedi, lesétálunk a Várkertbe vagy a Kópévárba és nagyokat játszunk. A lurkók mégis legjobban a számítógépes játékokat kedvelik, mivel a nálunk táborozó gyerekek túlnyomó részének nincs otthon számítógépe - mondta el Szincsák Erika, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület pápai csoportjának vezetője.A nyári tábort ingyenesnek hirdette a szolgálat, a gyerekeknek a hideg élelmen kívül csak néhány alapvető dolgot, mint például szalvétát, papírzsebkendőt kellett hozniuk. Németh Mátyás 13 éves, a Gyurátz Ferenc Evangélikus Iskola tanulója, harmadik alkalommal jött el a táborba, ahol az idén is nagyon jól érezte magát. Kedvenc programjai a sógyurmázás mellett a számítógépes játékok voltak. Maráczi Martina második éve jár ebben a táborba. Az idén egy lovas táborban is részt vett, mivel nagyon szereti az állatokat. Reméli, jövőre is eljöhet a máltai nyári programra. 
A tábor, jövő pénteken, bulival zárul.

Képek:


Támogatók:
Szuper Infó
Városgondnokság
Gyermekmentő Szolgálat
Pápai Nyomda
Germakorp Kft.
Szalai Aladár, méhész
Pápa Város Önkormányzata
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportjának kollégái

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!