Megkezdődött a barokk tábor


2011-08-01 14:26:42  | cikk: mo  | 


Megkezdődött a barokk tábor főképe
Játszóházzal kezdődött a két turnusban megszervezett barokk játszóház az Esterházy-kastélyban. A különleges élményt nyújtó táborba 15 fő jelentkezett. A résztvevők kreatív feladatokon és játékos programokon keresztül ismerkedhettek meg a grófi párral és udvartartásával, valamint a barokk kor stílusjegyeivel. M. Varga Veronika intézményvezető elmondta, olyan élményben részesülnek a gyerekek, olyan dolgokkal ismerkedhetnek amelyekkel máshol egyáltalán nem. 
- A múzeumpedagógiai foglalkozások alkalmával lelassul az idő, a gyerekek átérzik a kor szellemiségét, megtanulnak pukedlizni, korhű ruhákba bújnak és nagyon élvezik, hogy részesei lehetnek a barokk fényűző világának – mondta el M. Varga Veronika.

Számos kreatív program várja a barokk tábor résztvevőit a héten. Lesz rókavadászat a Várkertben, barokk hétpróba, játszóházak, múzeumpedagógiai foglalkozások és ha minden a tervek szerint halad, vármakettet is készítenek a gyerekek. De nemcsak az Esterházy-kastélyban és a Várkertben zajlanak programok, hanem a város más kulturális intézményeiben is. A tábor résztvevői holnap a Kékfestő Múzeumba, csütörtökön pedig a Malomipari Múzeumba, az Edvy Malomba látogatnak, hogy még bővebb ismereteket szerezzenek a város hagyományairól és történelméről. 

A második turnusra - ami hétfőn, vagyis augusztus 8-án indul - még várják a jelentkezőket. Aki részese kíván lenni az Esterházy-kastély különleges világának, érdeklődhet M. Varga Veránál, a 06-20-263-15-65-ös telefonszámon. Az egy hetes tábor reggel nyolc órától délután négyig tart.  A részvételi díj (10.000 Ft) tartalmazza a programok és az ebéd árát.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!