Pontot rabolt a Lombard Pápa Paksról


2011-07-31 20:53:04  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nb1.hu  | 


Pontot rabolt a Lombard Pápa Paksról főképe
Az Európa Liga résztvevő Paks otthonában vizitált a Lombard Pápa az OTP Bank Liga harmadik fordulójának zárómérkőzésén. Volt miért visszavágnia a mienknek, hiszen a tavalyi bajnokságban Kis Károly csapata oda-vissza legyőzte a pápaiakat. Nagy kérdés volt, hogy a csütörtöki Hearts elleni mérkőzés mennyit vett ki az atomvárosiak lábából illetve arra is választ kaptunk, hogy a pápaiaknak sikerül-e tovább folytatnia idei remek szereplésüket. A mieink kezdőcsapatában egy helyen változtatott Véber György a Siófok ellenihez képest, a sérült Nagy Sándor helyett bemutatkozott az élvonalban és a Lombard Pápána csapatában is Rása Gergő. Az első gólszerzési lehetőség a hazaiak előtt adódott, Magasföldi bal oldali szöglete után Szabó csúsztatta meg a labdát, amely Nagy feje felé szállt, de az utolsó pillanatban Szűcs kapus szögletre tudott tisztázni. Két perccel később Puri került helyzetbe, Marics futotta el a jobb oldalon, betört a 16-oson belülre, a kapu előtt keresztbe passzolt, éppen az érkező észt játékoshoz, aki azonban kissé kisodródva csak a kapu mellé lőtt. Negyed óra játék után Ferenczi pillanatai következtek, Lovrencsics ment el a jobb oldalon, majd középre tálalt, ahol a rövid saroknál Ferenczi érkezett, és Csernyánszkit megelőzve az ötös sarkáról, a bal alsó sarok mellé pörgetett. A 18. minutumban Rása húzta meg a jobb szélen, a beadását a kapu torkában Maric pörgette fel, a labda majdnem túljutott a gólvonalon, amikor a védők fel tudtak szabadítani. Az első félidő derekán megszerezte a vezetést a Lombard, egy hazaadást Csernyánszki rúgott ki a bal szélre Fiolának, aki levette azt, de elcsúszott, így a labdára Lovrencsics csapott le, akinek beadását ki más, mint Maric nyolc méterről az üres kapuba lőtte 0-1, ezzel véget is ért az első félidő érdemi része. A második játékrész első említésre méltó mozzanata mindjárt gólt eredményezett, sajnos a hazaiak számára, előbb Hrepka lőtt hét méterről kapura, amit Szűcs elsőre kiütött, erre azonban Vayer lecsapott, egy cselt követően ballal pedig a kapu bal felső sarkába lőtt 1-1. Húsz perccel a vége előtt újabb lehetőség adódott a mieink előtt, Ferenczi passzolta ki a labdát jobbra, ahol Lovrencsics érkezett, aki 12 méterről centikkel lőtt a kapu fölé. A 85. percben Heffler indította Kisst, aki kiszorított helyzetből, az alapvonal közeléből a hosszú sarokra próbált csavarni, de Szűcs bravúrral hárított. A hajrában Farkas és Lovrencsics lövését is védte Csernyánszki, az eredmény nem változott, a Lombard Pápa megőrizte veretlenségét, és készülhet az augusztus 6-ai Kaposvár elleni folytatásra.
(nso.hu)

Kis Károly: - Az első félidőben kifejezetten rosszul, enerváltan, fásultan játszottunk. A félidőt követően már aktívabbak voltunk. Harminc nap alatt nyolc találkozót játszottunk, ebből csak kettőt hazai pályán, így megemelem a kalapom a játékosok előtt, hogy a második félidőben mindent egy lapra feltéve harcoltak a három pontért. A hajrában is sok helyzetet dolgoztunk ki, ami külön öröm. Remélem, hogy csütörtökig regenerálódik a társaság, nem állunk könnyű feladat előtt, de bízok a játékosaimban és az akaraterejükben.

Véber György
: - Nagyon jó mérkőzést játszottunk, három részre osztanám a találkozót. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, uraltuk a mérkőzést, és egy érdekes szituációt követően megszereztük a vezetést. A szünetet követően a hazai csapat uralta a találkozót, majd az utolsó harminc percben kielégítő játékot mutattunk. A döntetlent reálisnak érzem. Értékelem, hogy sok ziccert dolgoztunk ki. Végre egy olyan csapatot irányíthatok, amely győzni szeretne. Örülök, hogy sikerült beépítenünk azokat a játékosokat, akiket kiszemeltünk az átigazolási szezon előtt. Egy olyan csapat otthonából hoztuk el a pontot, amely az elmúlt szezonban ezüstérmet nyert, és egyedüli magyar csapatként még harcban áll a nemzetközi porondon. Sok sikert kívánok a Paksnak az Európa Ligában!
(nb1.hu)

MVM Paks FC – Lombard Pápa 1-1 (0-1) G.: Vayer ill. Maric
Paks, Városi Sporttelep, 2000 néző, v.: Böcskei (Medovarszki, Péter)

Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó – Nagy (’46 Vayer), Sifter (’46 Sipeki), Sipeki, Heffler N. – Magasföldi (’66 Kiss), Hrepka

Lombard Pápa: Szűcs – Dlusztus, Totadze, Présinger, Farkas, Rása, Maric (’90 Quintero), Ganugrava (’76 Zulevs) – Lovrencsics, Ferenczi (’91 Germán), Puri

További eredmények:

július 29., péntek
Győr-Haladás 1-0

július 30., szombat
Honvéd-Vasas 4-0
PMFC-ZTE 2-1
Siófok-Újpest 2-0
Kaposvár-Videoton 2-0

július 31., vasárnap
DVTK-KTE 1-2
DVSC-FTC 1-0

A bajnokság élmezőnye:
1. DVSC 9 pont
2. PMFC  9
3. Győri ETO 9
4. Lombard Pápa 7
5. Honvéd 6

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!