A díjugratással zárult a military bajnokság


2011-07-31 15:16:36  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 


A díjugratással zárult a military bajnokság főképe
A verseny harmadik, egyben zárónapján a díjugrató számokat rendezték a lovasiskolában. Maradtak izgalmak a hét utolsó napjára is, hiszen B kategóriában az ifjúsági mezőnynek a pápai verseny az országos bajnokit is jelentette. A hétvége jó felkészülési lehetőség volt a skóciai Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottnak.
- Örülök, hogy idén is meg tudtuk rendezni a versenyt, bár az időjárás kicsit megtréfált minket, szerencsére sem a terep-, sem az ugrópálya minőségét nem rontotta el az eső - tudtuk meg Kocsis Lászlótól, a Pápai Lovasiskola vezetőjétől. A három nap alatt négy kategóriában 60 induló mérettette meg magát. Díjlovaglásban a kisebb kategóriáknál jó produkciókat láthattunk, a magasabb kategóriákban kicsivel gyengébb lovaglásokat tekinthetett meg a nagyérdemű. Terepen is voltak apróbb hibák, a technikás pályán oda kellett figyelniük a lovasoknak. A mai díjugrató számoknál a kezdő ló kategóriában a pálya kialakításakor törekedtünk arra, hogy a versenyzők be tudják fejezni a versenyt, mellészaladások, megállások nem voltak, néhány verőhiba történt csak. A nagyobb, bajnoki számokban már keményebb feladatokat kellett megoldania lónak és lovasának. Egyetlen pápai indulónk, Nagy Zsuzsanna pénteken díjlovaglásban második helyen zárt, a tegnapi napon terepen hibátlant ment, a mai díjugratás fogja eldönteni, hogy sikerül-e megőriznie ezt a pozíciót, de még az is előfordulhat, hogy egy helyet sikerül javítania.
Sajnos Nagy Zsuzsanna díjugratásban egy helyet visszacsúszott, de így is az igen előkelő harmadik helyen fejezte be a versenyt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!