Plakátkészítő verseny a Lelkisegély-Szolgálatnál


2011-07-29 14:18:30  | cikk: Babos Petra  | 


Plakátkészítő verseny a Lelkisegély-Szolgálatnál főképe
A Telefonos Lelkisegély-Szolgálat plakátkészítő versenyt hirdet, melyre bárki, bármilyen készítésű technikával jelentkezhet. A szolgálat egységesen bárhonnan a 116-123-as telefonszámon hívható szeptember elsejétől ingyenesen, anonim és non-stop módon. Az A3-as méretű alkotásokon ezeknek az információknak kell szerepelnie. Az elkészült műveket augusztus 25-ig lehet leadni a Mándi Márton István utcai fodrászüzletben. További részletes információt a 06/89-321-249, 06-80-810-600 és a 06/30/3600-825-ös telefonszámokon lehet kérni. A pályaműveket augusztus végén, Győrben az országos konferencia keretein belül fogják értékelni és kiállítani. A legjobbakat természetesen jutalmazni is fogják a szervezők, valamint a telefonos lelkisegély-szolgálat emblémájaként is fel fogják használni. 
Ragadjon tehát papírt, ceruzát, krétát vagy ecsetet és készítse el a Telefonos Lelkisegély-Szolgálat leendő új arculatát!

Képek:

nincsenek képek


Mindannyiunk életében akadnak olyan pillanatok, amikor úgy érezzük, hogy senkivel sem tudjuk megosztani terheinket, pedig éppen akkor lenne a legnagyobb szükségünk rá. A reménytelenségnek és a magánynak ez az érzése bármelyikünket elérhet. „A lelki elsősegély telefonszolgálat minden ember számára meg akarja adni a lehetőséget arra, hogy baj, kétségbeesés vagy öngyilkossági veszély esetén azonnal felvehesse a kapcsolatot egy másik emberrel, aki barátként kész és képes a hívót meghallgatni és vele egy segítő beszélgetést folytatni. A telefonos lelkisegély-szolgálat által nyújtott segítség az életre való bátorításra és a krízishelyzetekkel való megbirkózás képességének fejlesztésére irányul” (IFOTES)
Magyarországon 1970 óta működnek telefonos lelkisegély-szolgálatok, amelyek a fenti célok, elvárások teljesítésre szerveződtek. Jelenleg az országban 39 szolgálat munkatársai várják a hívásokat, közülük négy éjjel-nappal hívható, a többi az esti, illetve az éjszakai órákban. Pápán 1990-ben jött létre a Telefonos Lelkisegély-Szolgálat, melynek munkatársai naponta 18-24 óra között várják a hívásokat a 06-80-810-600-as telefonszámon. Az eltelt idő hívásai bizonyították a szolgálat szükségességét. A mai változó világban, ahol eddig ismeretlen fogalmak: létbizonytalanság, munkanélküliség, anyagi és egzisztenciális problémák kerültek előtérbe, felszínessé váltak az emberi kapcsolatok, az úgynevezett kommunikációs társadalom az egyén kapcsolatainak elvesztésével jár. Szükség van az emberi hangra, aki meghallgat, segít a kritikus helyzetekben. A névtelenség feloldja az „ilyesmiről nem beszélünk” tabuját. Ezzel tud a telefon-szolgálat segíteni.
Forrás: Telefonos Lelkisegély-Szolgálat, Pápa

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!