Elkezdődtek a hangversenyek


2009-11-17 20:16:53  | cikk:  | fotó: Tóth Tamara  | 


Elkezdődtek a hangversenyek főképe
Hétfőn kezdődött el városunkban a Filharmónia Budapest és Felső-Dunántúl Kht. veszprémi és Veszprém-megyei ifjúsági hangversenybérletének 2009/2010-es évadban megrendezett első előadássorozata. November 2-24 között a megyében, Pápán tegnap és ma Oravetz György zongorahangversenyét hallgathatták meg a fiatalok. Hétfőn 11 órakor a Türr István Gimnázium tanulói, 13 órakor a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola diákjai tekintették meg az előadást a színházban.

- Ma 10 órától a pápai általános iskolások, 12 órától pedig a Petőfi Sándor Gimnázium és Szakképző Iskola nebulói láthatták és hallhatták Oravecz György előadásában az alábbi műveket: Muszorgszkij: Egy kiállítás képei – diavetítéssel, Erkel-Liszt: Hunyadi László- Induló és Hattyúdal reminiszcenciák, Donizetti-Liszt: Lammermoori Lucia, Verdi-Liszt: Ernani – koncertparafrázis, Gounod-Liszt: Faust-keringő- mondta Szanyiné Csepregi Ilona, a Jókai Mór Művelődési Központ művelődésszervezője.
A következő előadássorozat 2010. március 1-12 és 16-19 között lesz, amikor is híres operakórusok jönnek városunkba megörvendeztetni a diákságot.

Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!