Jobbik: vannak a városnak sötét lapjai


2011-07-27 17:25:57  | cikk: mo  | 


Jobbik: vannak a városnak sötét lapjai főképe
„Élet a szemétdomb árnyékában” – címet is adott sajtótájékoztatójának a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete, hogy ezzel is nyomatékosabban hívja fel a figyelmet a Rigó lakótelepen eluralkodott hulladék mennyiségére. A Gém utcában tartott sajtótájékoztatón Orbán Imre, a párt helyi elnöke azt hangsúlyozta, az egy négyzetméterre jutó emberek száma e területen több, mint a belvárosban, vagy a lakótelepeken, a környék szemetes és magasra nőtt a gaz. A megoldás mindenképpen az lenne, rá kellene szorítani az itt élőket arra, hogy emberhez méltó körülményeket teremtsenek portáikon, tegyék rendbe lakókörnyezetüket. Ha ezt nem teszik meg, nem érdemelnek semmiféle juttatást az önkormányzat részéről – tette hozzá Orbán Imre. A radikális párt helyi elnöke megkérdőjelezte a Fidesz választási kampányában elhangzottakat. Utalt arra, hogy a bérpótló-juttatást nem vonták meg a segélyezettektől.

Pápa Város Képviselőtestülete februárban döntött arról, hogy a bérpótló-juttatásban részesülők kötelezhetőek arra, hogy lakásukat, házukat, ingatlanjaikat, illetve az azon kívül eső területeket tisztán, rendezetten tartsák. Amennyiben a támogatást biztosító önkormányzat hiányosságokat vél felfedezni a kötelezettség betartása felől, felszólítás után, öt napos türelmi határidő áll azok pótlására. A határidő lejárta után a bérpótló-juttatásra való jogosultságát a segélyezett elveszíti.
Pápa Város Önkormányzata a Közterület-felügyelet, a Pápai Rendőrkapitányság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Szociális és Egészségügyi Osztály valamint a Városfejlesztési Osztály képviselőivel közösen július 16-án 13 lakossági helyszínen végezett hulladéktárolási és hulladékkezelési ellenőrzést. A helyszíneket az összes résztvevő szerv tapasztalatai alapján az önkormányzat választotta ki. 13 helyszínből összesen 5 esetben nem került sor intézkedésre. Az önkormányzat további razziákat szervez a jövőben.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!