Ismét elindultak égő szívvel és minden léptük imádság volt


2011-07-24 07:12:39  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Ismét elindultak égő szívvel és minden léptük imádság volt főképe
A rossz idő ellenére is megtartotta Élő Rózsafüzér zarándoklatát a Szent Anna templom tegnap délután a közelgő búcsúja alkalmából. Az idei évet a katolikus egyház a Család Évének nyilvánította, ezért a tegnapi zarándoklat összes imája a város és környékének családjaiért, különösen a gondokkal küszködő, ínségben, betegségben szenvedő, vagy széthullóban lévő családokért szólt.
- Katolikus hitünk szerint füzért mondunk, tehát könyörgünk a Szűz Anyának és az, hogy élő, az azt jelenti, hogy ezt nem a templomban, zárt helyen tesszük, hanem kint, mozogva, megmutatva magunkat a híveknek, a nem hívőknek, az utca emberének imádkozunk - tudtuk meg Buzásné Patyi Judittól, a pápai gyülekezet tagjától.
A zarándoklat résztvevői a város különböző pontjaiból indultak el, útjukat énekelve, imádkozva tették meg. Az összes csoport, úgy, mint tavaly a Szent Anna templom előtt találkozott, ahol Ferenc atya megáldotta a várost és annak környékét valamint a családokat.
A zarándoklatot esti koncelebrációs szentmise követte a Szent Anna templomban, a misét idén is Dobai Sándor atya, a Benelux államok magyarjainak főpapja vezette. Az öt megszokott kiindulási helyhez újdonságként idén a kéttornyúlaki templom is csatlakozott. A kéttornyúlaki templom védőszentje Szent Imre herceg, az ifjúság patrónusa, ezért innen ifjúsági csoport indult, akik városunk ifjúsága mellett a magyar ifjúságért is felajánlották zarándoklatukat és imáikat.
-
Szintén újdonságként idén megálltunk a Gróf Esterházy Kórház előtt is, még most sem tudok szabadulni a lelki hatása alól. A kórház előtt ugyanis egy tized rózsafüzért imádkoztunk a betegekért, különösen a gyógyíthatatlanokért, az életükért küszködőkért, a haldoklókért és a mai napon elhunytakért. Ezt követően imádkoztunk az ápolókért és az orvosokért is, mert meggyőződésem, hogy aki egyszer is volt kórházban az tudja csak, hogy Isten segítsége mellett a következő segítség a kedves ápoló és a kedves orvos - vallja Buzásné Patyi Judit.
Az ünnepi, búcsú-előesti szentmisét a templom előtt agapé és baráti beszélgetés zárta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!