Maric megállíthatatlan – Ismét győzött a Lombard


2011-07-23 21:34:23  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Maric megállíthatatlan – Ismét győzött a Lombard főképe
A 2011/2012-es élvonalbeli labdarúgó bajnokság első hazai találkozóján a Lombard Pápa Siófok együttesét fogadta. A hazaiak múlt héten Újpestről három ponttal térhettek haza, míg a Videoton Bajnokok Ligája szereplése miatt a siófokiak pihentek az első körben. Véber György a szervezett és fegyelmezett védekezésre valamint a hatékonyabb helyzetkihasználásra hívta fel a figyelmet a kezdő sípszót megelőzően, míg a mai ellenfélnél nagy várakozásokkal tekintettek a bajnoki elé, annak ellenére, hogy a gárda alaposan átalakult a nyáron, 13-an távoztak, és 16-an írták alá szerződésüket. Sérült és eltiltott egyik oldalon sem volt, így mindkét gárda a legerősebb összeállításában léphetett pályára, a mieinknél ráadásul Sander Puri is bemutatkozhatott, miután az észt támadó játékengedélye megérkezett Pápára.
Eseménytelenül telt az első félidő, a mezőnyjáték dominált, mindössze két kapuralövést jegyezhettünk fel, ám sem Milintének, sem pedig Szűcsnek nem akadt dolga. A félidőben az U-19-es és U-17-es utánpótlás bajnokság harmadik helyén végző pápai csapatok kapták meg jól megérdemelt bronzérmüket, a közönség hangos tapssal díjazta a fiatalok remek eredményét. Annál eseménydúsabb volt a folytatás, mindjárt a 46. percben megszerezte a vezetést a Lombard, Lovrencsics cikázott a siófoki védők között, csak szabálytalanul tudták szerelni. A szabadrúgást Marics végezte el, aki a kapu bal alsó sarkába csavart, Milinte csak hozzáérni tudott a jól helyezett lövéshez 1-0. A Lombard ezután sem állt le, az 57. percben Nagy Sándor adott be a jobb oldalról, Ferenci fejelhetett kapura, bólintását Milinte azonban magabiztosan védte. A 65.percben eldönthette volna a három pont sorsát a hazai gárda, ám a csereként beállt Quintero 10 méterre a gólvonaltól eltörte a labdát, így odaveszett a nagy lehetőség. Tíz perccel később aztán eldőlt a meccs, megint Lovrencsicset rúgták fel a kaputól 20 méterre, érkezett ismét Maric, aki a kapufa segítségével a kapu jobb oldalába csavart 2-0. A hátralévő időben okosan tartotta a hazai csapat a labdát és megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. Véber György csapata nagyszeren kezdte a szezont, két meccs, két győzelem, ráadásul a mieink még gólt sem kaptak.

A meccs embere: Goran Maric

Edzői nyilatkozatok:

Véber György: Az első félidőben a Siófok jól levédekezte a csapatjátékunkat. A második 45 percet jól kezdtük, hamarabb is eldönthettük volna a három pont sorsát, de a ziccerek megint kimaradtak. Örülök, hogy újfent nem kaptunk gólt, ami korábban nem volt jellemző ránk. Ilyen rajtról nem is álmodtunk, nagy előrelépést látok az elmúlt két esztendő kezdéséhez képest.

ifj. Mihalecz István: Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, az első félidőben stabilan védekeztünk, kontroláltuk a mérkőzést, a második félidőben a gól megzavart minket, érezhetővé vált a Lombard fölénye, a második találat végleg megpecsételte a sorsunkat. Döntetlenszagú mérkőzés lett volna, ha nincs Maric kiemelkedő teljesítménye, illetve ha gólt tudunk szerezni.

Lombard Pápa – BFC Siófok 2-0 (0-0) G.: Maric 2
Perutz Stadion, 2000 néző, V.: Takács (Kelemen, Bozó)

Összeállítások:
Lombard Pápa: Szűcs, Nagy (’73 Tóth), Dlusztus, Totadze, Présinger, Farkas, Maric, Ganugrava, Lovrencsics (Varga), Puri (’60 Quintero), Ferenczi

BFC Siófok: Milinte, Fehér, Fejes, Melczer, Tusori, Lattenstein (’78 Horváth), Farkas, Kecskés, Lengyel, Huszák (’53 Haraszti), Kiss,

A Lombard július 31-én Paksra látogat.

A második forduló további eredményei:
ZTE-DVSC 0-2
Vasas-PMFC 1-2
Haladás-Honvéd 2-4

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!